HandbalshopGuus Hölscher Topsport AwardMizuno 2017
Record aantal bezoekers voor Oranje dames bij Nederland vs Hongarije

Record aantal bezoekers voor Oranje dames bij Nederland vs Hongarije

09 februari 2018, 14:02 uur

Nog nooit kwamen er zoveel mensen kijken naar een handbalwedstrijd in Nederland. Op 25 maart speelt het Nederlands dames handbalteam de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. Het aantal van 6000 beschikbare kaarten was binnen een dag uitverkocht en daarmee is Nederland – Hongarije de best bezochte handbalwedstrijd ooit in Nederland.

Het is de eerste thuiswedstrijd van de Oranjedames sinds het succesvolle WK, waar ze een bronzen medaille veroverden. In de hal worden extra tribunes bijgebouwd om het grote aantal fans een plek te geven.

“Het is echt geweldig dat zoveel mensen naar onze wedstrijd komen kijken. Het geeft alle speelsters een super goed gevoel om straks in Eindhoven te spelen”, vertelt aanvoerster Danick Snelder trots. Het publiek kan zich opmaken voor een mooie wedstrijd. Hongarije is een geduchte tegenstander.

Zowel Nederland als Hongarije hebben de poulewedstrijden tegen Wit-Rusland en Kosovo gewonnen. Beide ploegen hebben vier punten, maar op doelsaldo staat Oranje bovenaan. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het EK in Frankrijk, dat plaatsvindt van 30 november t/m 16 december 2018. De overall beste nummer drie mag ook naar Frankrijk afreizen. De speelsteden zijn Nancy, Nantes, Montbéliard, Brest en Parijs.

Stand EK-kwalificatiegroep 7:

1. Nederland 2-4 (73-33)

2. Hongarije 2-4 (62-30)

3. Wit-Rusland 2-0 (39-58)

4. Kosovo 2-0 (24-77) 

Laatste update: 09 februari 2018, 18:02 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt