Nieuws

Rik Stryckers verruilt DHW Antwerpen voor Initia Hasselt

Van de Redactie – Het clubbestuur van de damestak van Initia Hasselt heeft afscheid genomen van het trainersduo Ryszard Obrusik en Werner Roef. Het duo behaalde drie bekerfinales en kwam in een finale om de landstitel uit.

Werner Roef verkast naar de vrouwenploeg van Fémina Visé, Obrusik kan gaan genieten van zijn twee toekomstige kleinkinderen. Zijn beide dochters, Klaudia (met Bart Köhlen) en Patrycia (met Dylan Vossen) moeten binnen enkele weken bevallen.

                                             

                                               Links: Ryszard Obrusik, rechts Werner Roef, foto club

Opvolger

Als opvolger komt Ril Stryckers over van de damesploeg van DHW Antwerpen waar hij twee seizoenen actief was. Stryckers is geboren en getogen in Hasselt en doorliep als speler de jeugdreeksen. Door een zware knieblessure moest hij zijn schoenen aan de haak hangen.

Gelukkig ontdekte hij al vroeg de passie om trainer/coach te worden. Van jeugdtrainer tot trainer van de eerste ploeg. In 2010 stond Stryckers samen zijn broer Jan aan het roer bij de dames en behaalden de beker- en titelfinale. Meer dan tien jaar later dus opnieuw. 

Opleiden

Enerzijds is het zijn taak het opleiden en ontwikkelen van jonge speelsters. Meer dan ooit een belangrijke pijler in het vrouwenhandbal. Onze jeugdacademie zet stappen voorwaarts, de bond creëerde meisjes reeksen met de leeftijdscategorie zoals in het buitenland. Toch merken we dat jonge meisjes nog te vaak twijfelen om de stap naar eerste nationale te zetten.

“Opleiding is hier vaak de ontbrekende factor, daarmee hebben we met Stryckers is de juiste man op de juiste plaats,” licht het bestuur de keuze toe. “Hij weet hoe hij jonge speelsters kan opleiden.”

Stryckers nam gedurende drie jaar de Nationale W19-selectie onder zijn vleugels. Hij investeerde zijn kennis en passie in tal van jonge speelsters. Zij mogen nu onder meer pronken in de hoogste divisie bij de dames.

Groeien

Ook bij DHW Antwerpen bewees hij om te kunnen gaan met een hele bende getalenteerde vrouwen. Stryckers ondervindt dat voldoening de grootste motivator is van een trainer. “Wanneer je een speler of speelster kan zien groeien, dan is dat leuk. Wanneer je een speler of speelster kan zien groeien door jouw hulp, dan is dat fantastisch,” besluit de nieuwbakken Hasseltse trainer. “Anderzijds meedoen voor de prijzen, én dit het liefste ieder seizoen. Uiteindelijk is dit altijd het streefdoel van een club of ploeg, maar het moet een realistische doelstelling zijn. Met de huidige ploeg moet meedoen voor de prijzen een doelstelling zijn. Bovendien wordt de kern aangevuld met nog enkele goede maar jonge transfers.”

Die worden in de komende maand bekend gemaakt. Stryckers hecht eraan om ook jonge speelsters de kans te geven bij de kern te horen. Wie hard werkt, kan worden beloond, luidt zijn credo.

Bij Hasselt ontmoet Stryckers de Nederlandse speelsters Linda Vallen, Chiara Nüsser en keepster Kim van den Boorn.

cover Rik Stryckers

foto club

Deel dit bericht