Nieuws

Rik Van Boxtel per direct gestopt als trainer coach bij MHV

Na zes wedstrijden in de eerste divisie gespeeld te hebben, waarvan de heren-handballers  van MHV '81 er vier winnend en  twee met een nederlaag hebben afsloten, heeft trainer/coach Rik van Boxel aangegeven per direct zijn functie neer te leggen.

Nadat van Boxtel eerder twee seizoenen aan het roer heeft gestaan van de mannen ploeg van MHV, waarbij in het laatste seizoen de titel werd behaald in de tweede divisie, deed hij een stap terug om zich op zijn werk te richten. Tiny van Katwijk nam het stokje van hem over en zette de stijgende lijn van het kampioenschap voort. MHV '81 draaide meteen in de bovenste regionen van de eerste divisie mee. Na een jaar Van Katwijk was Rik van Boxel weer in beeld om als trainer bij de heren terug te keren en nam hij de rol als leidsman van de herenselectie weer op zich  Echter na 6 wedstrijden, heeft hij na goed overleg met het technisch kader besloten om zijn functie neer te leggen. De reden hiervoor is dat werk, privéleven en functie als trainer/coach voor hem niet te combineren zijn. Van Boxel staat op punt van verhuizen, net vader geworden en heeft nog immer een drukke baan.

Voor van Boxel was het een moeilijke beslissing. Hij geeft aan dat hij nu moet kiezen voor zijn gezin en privéleven, en dat valt hem als sportman zwaar. MHV respecteert zijn beslissing en zal op zoek moeten naar passende oplossing. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Havas (23-23) is door het team opgevangen met steun vanuit het technisch kader van Millse Handbal Vereniging.  

Deel dit bericht