Nieuws

Robin Schoenaker eerste versterking van buiten voor Lions

Naast het aan de selectie voor volgend seizoen toevoegen van de OCI-LIONS 2 spelers Evert Kooiman en Rob Schmeitz is de 20-jarige Robin Schoenaker de eerste versterking van buitenaf voor de kampioen van de BENE-League 2015. Schoenaker is afkomstig van AHV Swift en speelt op de linkeropbouwpositie. Verdedigend zijn hij in het middenblok zijn mannetje moeten gaan staan.

Twee jaar geleden werd hij met de A-jeugd van Swift Nederlands kampioen. De 20-jarige Schoenaker maakte ook deel uit van de Oranje U21 selectie die zich in januari heeft geplaatst voor het WK deze zomer in Brazilië. Hij hoopt dus dat hij ook deze zomer weer een plekje in de selectie krijgt om aan het WK te kunnen deelnemen  

Schoenaker studeert momenteel in Breda waar hij aan de hogeschool Breda International Media and Entertainment Management studeert en daar volgend seizoen in hoopt af te studeren. Hij kijkt uit naar de samenwerking met OCI-LIONS en heeft er veel zin in. “Het is weer een stap hoger en toch allemaal een stuk professioneler dan ik bij Swift gewend ben. Ik hoop men bij Lions weer verder te kunnen ontwikkelen. Vooral het eerste jaar zal het veel reizen worden maar dat is allemaal wel te combineren. Voorlopig zal ik ergens tussen Sittard en Breda in gaan wonen".   

Deel dit bericht