HandbalDirect KerstHandbalshop
Rolf Schulte komend seizoen trainer coach bij VZV

Rolf Schulte komend seizoen trainer coach bij VZV

11 maart 2018, 23:15 uur

Komend seizoen neemt trainer coach Rolf Schulte het stokje bij  Maedilon VZV, dat uitkomt in de eredivisie, over van Betty Plasmeyer. Plasmeyer promoveerde met VZV vanuit de tweede divisie naar de eredivisie en wist met haar ploeg het afgelopen seizoen met een vierde plaats in de eindrangschikking Europees handbal af te dwingen.

Zij neemt na zes jaar afscheid van de eerste damesploeg van VZV maar verlaat de club niet. De sympathieke coach wordt verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van de vereniging uit het Noord-Hollandse ’t Veld. “Opnieuw een mooie uitdaging waar ik echt zin in heb,” aldus Plasmeyer die vindt dat het na zo’n lange periode goed is dat iemand anders het stokje over neemt. Maar voor het zover is wil ze eerst VZV in de eredivisie houden door met succes uit de nacompetitie te komen die volgende week begint met de uitwedstrijd tegen E&O.

Rolf Schulte was in het verleden zes jaar trainer-coach bij de dames van VOC Amsterdam en vervolgens bij DSS. Daarna stond hij bijna zeven jaar bij Vido in Purmerend aan aan het roer waarmee naar de tweede divisie wist te promoveren. I

In de periode dat hij Vido werkzaam was heeft hij nog en aantal jaar de VOC-jeugd getraind en afgelopen seizoen verzorgde hij op de woensdagochtend ook nog de training voor de dames selectie. Dit seizoen is hij voor het eerst helemaal weg bij VOC Amsterdam. Met VOC was hij tussen 2008 en 2010 zeer succesvol, drie keer werd de landstitel veroverd  en twee keer in 2009 en 2010 werd de beker gewonnen. Ook werd twee keer de supercup gewonnen.

“Na een lange periode waarin ik niet in de volle schijnwerpers werkzaam ben geweest, begon het toch weer te veel te kriebelen. Ik zie in VZV een prachtig project dus de keus was snel gemaakt,” zo vertelt Schulte enthousiast tegen over handbalstartpunt.

Laatste update: 11 maart 2018, 23:38 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct