Handbalshop
Ronald van de Kamp gaat met DSS voor promotie naar eredivisie

Ronald van de Kamp gaat met DSS voor promotie naar eredivisie

04 september 2013, 00:00 uur

Ook voor de handbalsters van DSS staat het nieuwe seizoen op het punt van beginnen. Na een spannende verloop van de competitie afgelopen seizoen, waarin DOS als favoriet gestart uiteindelijk op het laatst toch de titel pakte, verloor DSS na een spannende en verrassend verlopen nacompetitie, als algeheel periodekampioen de strijd om de promotie naar de eredivisie tegen de nummer negen van de eredivisie het Geleense V&L. Na vijf jaar vertrok trainer Alex Vaassen en werd Ronald van der Kamp als zijn opvolger aangetrokken.

“Natuurlijk ben ik niet over een nacht ijs gegaan”, vertelt Ronald van de Kamp, “er waren meer opties en mogelijkheden echter met de toenmalige voorzitter en de technische man heb ik en aantal prima gesprekken gevoerd. Natuurlijk weet je dat als je uit een organisatie zoals Volendam stapt dat een aantal zaken anders worden georganiseerd en geregeld maar na drie jaar opleidingstrainer bij een van de mooiste verenigingen van Nederland gewerkt te hebben vond ik het zelf weer tijd om verder te kijken en dat is DSS uit Heemskerk geworden”.

Het belangrijkste voor Van de Kamp is de ploeg. “Ik heb niet de indruk dat het is blijven hangen dat ze de promotie hebben gemist. De groep heeft veel kwaliteit en ervaring en is weer strijdlustig en wil er dit jaar weer voor gaan. Als nieuwe trainer zeg ik dan ook dat we voor plek één gaan, maar in ieder geval voor de promotie. Je kan wel roepen we gaan voor een plaats bij de eerste vier, wat natuurlijk lekker veilig is aangezien ze het afgelopen jaar als vijfde zijn geëindigd. In de eredivisie zal het sowieso zwaar worden als je daar terecht komt en zal de groep met veel meer druk te maken krijgen, dus als het grote meiden willen worden moeten ze daar nu ook mee om leren gaan”.

De selectie van de ploeg uit Heemskerk is redelijk compleet gebleven. “Het is niet een hele brede selectie maar de speelsters die er zijn hebben meer dan genoeg kwaliteit om er voor te gaan,” vertelt Van de Kamp. Melanie Draaier naar SEW en Birgit Hemmes naar Aalsmeer zijn vertrokken. “Zij konden niet wachten om eredivisie te gaan spelen. Ik denk dat we hun vertrek goed hebben kunnen opvangen met de komst van Miranda Hooiveld die overgekomen is van VVW, Jorien Kooij die van VZV komt en de van HCV overkomen Robin Berg. Zij heeft helaas een knieblessure heeft opgelopen aan het einde van vorig seizoen. Verder zijn er nog wel enkele speelsters met hier en daar een pijntje maar ik kijk altijd naar de speelsters die er zijn en daarmee moet ik het dan doen. Natuurlijk heb je als coach  altijd nog wel wat te wensen. Een allrounder bijvoorbeeld, maar als we die niet hebben vullen we het aan met wat talentvolle jeugd”.

“De voorbereiding hebben we vooral gebruikt om wat nieuwe spelconcepten in te brengen. De overgang naar een andere trainer brengt immers ook andere ideeën mee. En ik kan zeggen dat de speelsters dat goed op gepakt hebben. Verder zeggen de uitslagen tijdens de oefenperiode niet zoveel. Deze periode hebben we vooral gebruikt om de nieuwe spelconcepten te oefenen en de verdediging op orde te brengen”, zo vertelt de trainer coach.

Komend weekend gaat het pas echt beginnen als DSS in de eerste competitiewedstrijd de strijd moet gaan aanbinden met het uit de eredivisie gedegradeerde Fortissimo. “Ja uit tegen Fortissimo uit Cothen. Dat is voor mij geen onbekende vereniging. Ik heb er heel wat trainingsuren in de zaal liggen. Het roept in ieder geval geen extra emoties bij me op, ik zie het gewoon als een potje handbal. Laten we hopen op een succesvol potje, de eerste wedstrijden zijn meestal nooit handballend de mooiste maar dat moet gaande weg de competitie beter worden”.  

Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct
Ronald van de Kamp gaat met DSS voor promotie naar eredivisie