Rostov Don eerste deelnemer Champions league Final4

Rostov Don eerste deelnemer Champions league Final4

14 april 2018, 16:48 uur

Het Russische Rostov Don heeft zich zaterdagmiddag als eerste ploeg geplaatst voor de Champions League Final4. In eigen huis was de Russische ploeg veel te sterk voor het Hongaarse Ferencvaroc. Na een 16-10 ruststand zegevierde Rostov Don met 32-22. De eerste wedstrijd in Hongarije werd gewonnen met 32-29 door  Russinnen.  

Daarmee is ook meteen het Europese seizoen voor de twee Nederlandse handbalsters Danick Snelder en Laura van der Heijden voor dit seizoen te einde. Voor Snelder betekend dit dat ze voor de derde keer strand in de kwartfinale. In 2015 verloor ze met Thuringer HC van het Noorse Larvik. In 2017 en 2018 kwam ze met Ferencevaroc ook niet veder dan de kwartfinale. Snelder zal ook komend seizoen bij Ferencvaroc spelen, Laura van der Heijden verhuist naar het Duitse Bietigheim.

Voor Rostov Don is het de eerste keer dan men zich weet te plaatsten voor de Champions League Final4. Vorig jaar werd men al in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld maar won men uiteindelijk wel de EHF-cup door in de finale Bietigheim te verslaan  

Laatste update: 15 april 2018, 00:58 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct