Nieuws

Ruime zege én koppositie voor mannen Quintus

AD SPORT / Peter Lotman - De handballers van Quintus wonnen in Almere overtuigend met 20-33 van Havas. Door dit resultaat en het gelijkspel tussen E&O en Arnhem nemen de Westlanders de koppositie in de eredivisie op doelsaldo over van de concurrenten.

Het team van het technisch duo Rob Vis/Jack van Lier speelde opnieuw bij vlagen snel en dynamisch. Het enige manco was, dat het daardoor soms ook te rommelig was. Op basis van een goede verdediging met sterke stops van doelman Paul Vis pakte Quintus bij rust al een 7-14 voorsprong.

Het tweede half uur speelde de Heulse ploeg de partij degelijk uit met de Duitse aanwinst Julius Schlumberger en cirkelloper Rick van Ravesteijn (beiden acht doelpunten) als uitblinkers.

Coach Van Lier was tevreden: “Maar we moeten zakelijker worden zodat we nog meer overtuiging uitstralen. Te vaak kiezen we voor de moeilijkste oplossing. We willen kampioen worden, maar dan moeten we geen genade tonen met onze tegenstanders. We moeten alle kansen optimaal benutten en ook bij een voorsprong de partij afmaken.”

Overtuigend

Uitblinker Rick van Ravesteijn kon terugkijken op een overtuigend optreden met acht treffers en vier strafworpen mee. “Zelf lekker gespeeld, maar ook als team hebben we goed samenspel laten zien. Af en toe wat onzorgvuldig, maar ook in die fases waren we duidelijk de betere ploeg. We hebben de top nog niet bereikt. Er is nog voldoende ruimte voor verbetering, maar het vertrouwen groeit met de week.”

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (8), Julius Schlumberger (8), Ard Vollebregt (5), Dean van Haeren (3), Stan Zwinkels (3), Chris de Bakker, Bernie Vermeer, Kevin Landsweers, Thijs van den Driest, Lex Dofferhoff en Yannick Boers.

cover Rick van Ravesteijn, acht keer trefzeker voor Quintus tegen Havas

foto archief HSP

Deel dit bericht