Nieuws

Rustdag U19 in Györ, even tijd voor familie en vrienden

Door Tommes Krullaars - Na twee mooie overwinningen op Duitsland en Denemarken was het zaterdag een rustdag voor de U19 in Györ. Van coach Monique Tijsterman kregen de dames van 10 tot 14 uur de tijd om het hotel te verlaten en zelf te bepalen wat ze wilden doen. Voor de meeste dames betekende dit tijd doorbrengen met ouders en familie, koffiedrinken, lekker lunchen en een beetje shoppen.

Robin Ternede (vader Isa): “Heerlijk ontspannen met je dochter, lekker lunchen, even winkelen en dan is het alweer 14 uur.”

                       

Petra van Vliet: (moeder Nikita):  “Wij, als familie, hebben genoten om even samen te zijn in een andere omgeving dan de sporthal. Eerst even  ontspannen daarna  gezellig lunchen met elkaar.”

Nikita verheugde zich op heerlijke sandwiches met zalm. Even niet over handbal praten maar over overige dagelijkse gesprekken .De tijd vliegt wel om met elkaar. “Het was super  gezellig met elkaar als familie.”

Voor de ouders van Roos Daleman (16) is dit het eerste grote toernooi. Hoe beleven jullie dat? “Een hele bijzondere ervaring. De ambiance van het toernooi, het  publiek en natuurlijk fantastisch handbal wat we zien. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op Roos dat ze dit als 16-jarige al mag mee maken. Wij hopen dan ook dat de U19 een mooi resultaat gaat neerzetten,“ vertelt een trotse moeder Saskia Daleman.

Voor Chantal en Harold Nüsser is dit echter al hun vierde eindtoernooi. Toch zijn ze het hele toernooi weer aanwezig. Wat maakt het dat jullie de reis naar Györ in Hongarije weer ondernomen hebben?

“Het is elke keer weer een nieuwe groep. Mooi om weer nieuwe mensen te leren kennen. Je komt ook op plekken waar je normaal niet zo snel komt. Bovendien het is altijd mooi om de wedstrijden live mee te maken en je dochter te ondersteunen.”

Vanmiddag om 16.30 speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen het puntloze Kroatië. Het duel is via licvestream te volgen op http://www.ehftv.com

cover Rustdag in Györ voor Krullaars, Van der Vliet en Nüsser

Deel dit bericht