Nieuws

Sabine Vollebregt zit met Quintus in de beslissende fase

SCHICHT OP DE SPEELVLOER 

AD SPORT / Peter Lotman - Als een schicht vliegt ze over de speelvloer. Sabine Vollebregt, de supersonische hoekspeelster van Quintus, is in de snelle tegenaanval nauwelijks af te stoppen. Zaterdag begint ze met haar team aan de eerste wedstrijd in de kampioenspoule tegen SEW.

Quintus is bezig aan een opvallend seizoen. De ene week verassen de Heulse handbalsters met een wedstrijd waarin zij boven hun niveau uitstijgen. Zoals vorig week voor de beker tegen het sterker ingeschatte VZV, waardoor zij de kwartfinale van de beker bereikten. Om dan een week eerder te verliezen van een ploeg die lager op de ranglijst staat. Die wisselvalligheid is inherent aan de jeugdigheid van het team. Coach René Zwinkels is de uitgelezen trainer om met die grilligheid om te gaan.

Ook Sabine Vollebregt is vol lof over de aanpak van de Heulse oefenmeester. “Hij luistert naar de speelsters wat ze te zeggen hebben en heeft begrip voor hun argumenten. Toch kan hij ook streng zijn als iemand de kantjes er vanaf loopt. Ik kan het goed met hem vinden. Hij motiveert mij en het hele team alles eruit te halen.”

Bijtertje

Veel aansporing is daarvoor bij de lichtvoetige hoekspeelster niet nodig. Zij is van nature een bijtertje en elke wedstrijd dat zij wordt ingezet, geeft ze het volle pond. “Dat zit nu eenmaal in mijn karakter. Ik moet het vanwege mijn lengte hebben van snelheid en inzet. Daar kan ik veel mee compenseren. Ik geef me altijd voor de volle honderd procent. Ik krijg veel speeltijd en daar leer ik van. Het lukt niet altijd, maar dan zorg ik ervoor dat ik in een andere rol het team kan ondersteunen.”

De in Wateringen woonachtige data analiste gaat met Quintus dit seizoen weer op jacht naar de prijzen. “Het zou mooi zijn als we kunnen stunten in de beker. Zeker nadat we van VZV hebben gewonnen. Ook willen we de halve finale om de titel tegen VOC bereiken. We willen de top-4 halen, zodat we ook volgend seizoen weer in de Europa Cup mogen uitkomen. Het wordt niet makkelijk, maar er zijn zeker kansen. Als alles lukt en het geloof en de wil er is, kunnen wij de toeschouwers gaan verrassen.”

Spelvreugde

De spelvreugde straalt er vanaf bij de 22-jarige Vollebregt en haar ploeggenoten. “Wij hebben dit jaar een extra jong team waarmee we voorlopig kunnen bouwen. De kracht is tot nu toe, dat we een hechte ploeg vormen. We beseffen, dat we elkaar nodig hebben en daar knokken we voor. Ook zit er veel kwaliteit bij de speelsters individueel. Dat zijn meestal goede voorwaarden om tegen sterkere tegenstanders te kunnen stunten.”

Sabine Vollebregt begon op haar zevende jaar met handballen bij Quintus. Oudere zus Kelly maakt momenteel furore bij de Duitse topclub in de Bundesliga, Borussia Dortmund. Die ambities heeft de jongste telg (nog) niet. “Ik wil met veel energie en vooral veel plezier in het eerste team van Quintus handballen. Met dit team prijzen pakken dit jaar is het doel waarvoor ik wil gaan. Dát is voorlopig de grootste uitdaging voor ons team.”

SEW VOLGENDE HINDERNIS

Quintus strijdt nog op twee fronten: de kwartfinale beker en de play-offs om de landstitel. Zaterdag is in Noord-Holland de eerste wedstrijd van een tweeluik met SEW. Bij winst treft Quintus in de halve finale koploper VOC; de winnaar gaat naar de finale. De andere finalist komt uit VZV-Borhave met daarna de halve finale tegen Venlo.

Vollebregt: “Wij hebben zeker kans om te winnen. Het wordt spannend, want SEW heeft de laatste weken veel wedstrijden gewonnen. Maar ook wij zijn steeds beter in vorm gekomen.”

cover Sabine Vollebregt

foto Ilja Vlietstra

Deel dit bericht