Nieuws

Samen in het vliegtuig naar de Supercup, ja gezellig…..

Van de Redactie – Samen heen en samen terug met het vliegtuig. Morgenavond staan de spelers van landskampioen THW Kiel en nummer twee, SG Flensburg-Handewitt in Düsseldorf als tegenstanders van elkaar op de vloer, met als inzet de Duitse Supercup. Dat meldt het ‘Flensburger Tageblatt’ vandaag.

25 personen van elke ploeg worden met een chartervliegtuig op zaterdagmorgen vanaf het Deense vliegveld Sonderburg richting Düsseldorf gevlogen en komen ’s nachts weer terug in eigen omgeving. Bij het duel worden maximaal 3000 toeschouwers onder strikte voorwaarden toegelaten.

“Er mogen alleen personen mee die op corona zijn getest,” aldus Flensburg-directeur Dierk Schmäschke. De kosten worden door beide clubs gedeeld. Samen met Viktor Szilagyi bij THW Kiel bespraken ze deze opmerkelijke vlucht.

“Voor de beide rivalen betekent dit minder stress bij het reizen én economische voordelen,” aldus de ex-Oostenrijkse international. De officials van beide clubs hebben slechts beperkt contact met elkaar gedurende de gehele reis.

cover Supercup 2019, winnaar Flensburg

foto archief HSP / Rob Creemers

Deel dit bericht