Nieuws

Sandra Toft vonnist Duitsland op eigen WK in achtste finale

Voor de handbalsters van Duitsland is het WK als gastland voorbij. Na de verpletterende nederlaag tegen Nederland in de laatste groepswedstrijd moest Duitsland zondagavond haar meerdere erkennen in Denemarken en keepster Sandra Toft.  

De Deense keepster was persoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van het gastland. Met 17 stops op 33 schoten behaalde Toft een stoppercentage van 53%.  

Duitsland behaalde met 17 uit 38 een schotpercentage van 45 %, Het schotpercentage van Denemarken kwam uit op 55 %  met 21 uit 38.  Met de 17-21 overwinning plaatst Denemarken zich voor de kwartfinale en daarin speelt het tegen Zweden dat in haar achtste finale wedstrijd met 33-21 van Slovenië wiste te winnen.  

Een halve finale was het minste wat van Duitsland werd verwacht op het eigen WK. Maar na het mislukte EK in eigen land met Polen waar Michael Biegler Polen de Europese titel moest bezorgen en daar slechts zevende eindigde na de ontluisterende 37-23 nederlaag tegen Kroatië, lukte het Biegler bijna twee jaar later ook niet met de Duitse vrouwen om de verwachtingen in te lossen. Voor de nieuwe bondscoach Henk Groener ligt er een zware taak om een zwaar aangeslagen en teleurgestelde ploeg te gaan klaar stomen voor de Olympische Spelen van 2020.  

De tweede kwartfinalewedstrijd gaat tussen Frankrijk dat Hongarije met 29-26 versloeg en het verrassende Montenegro, dat de groepswinnaar uit de groep van Nederland Servië, na een ruststand van 9-14 met 29-31 wist te verslaan.  

Deel dit bericht