Nieuws

Sensatie Nordhorn-Lingen, debuut Arjan Haenen met winst op Bergischer

Van de Redactie – De 24e en 25e speelronde in de Bundesliga kende een paar behoorlijke verrassingen. Op bezoek bij EHF Cup-deelnemer Füchse Berlin, voor 5800 toeschouwers, kaapte hekkensluiter Nordhorn-Lingen de volle winst weg: 30-32. Zelfs de negen treffers van aanwinst Dainis Kristopans en acht van Hans Lindberg konden de thuisploeg niet helpen. Bij de gasten was Oostenrijks international Robert Weber de gevierde man: liefst veertien keer raakte hij de doelnetten waarvan zes keer per strafworp. Patrick Miedema scoorde vier keer, Toon Leenders eenmaal. Bart Ravensbergen kwam tot 14 stops.

Op 9 oktober 2019 behaalde Nordhorn de eerste en tevens ook enige zege van dit seizoen: thuis werd Leipzig met 33-30 verslagen. De ploeg kon na afloop van de winstpartij in Berlijn zijn geluk niet op. Na 0-2 en 3-6 leidden de bezoekers halverwege met 12-14. Het nerveus spelende Berlin nam bij 18-17 het stokje over. Nordhorn buitte in de slotminuten het overtal knap uit.

Veel levert de winst in de Duitse hoofdstad voor Nordhorn niet op, want nummer voorlaatst Ludwigshafen won in Erlangen en klimt op de ranglijst over Balingen-Weilstetten heen dat verloor van de nieuwe nummer drie, SC Magdeburg. Nordhorn verdubbelt het puntenaantal: van 2 naar 4. Het verschil met nummer voorlaatst bedraagt 11 punten, met nog negen duels voor de boeg.

MT Melsungen, na het ontslag van coach Heiko Grimm onder leiding van assistent Arjan Haenen, won thuis van Bergischer HC. TBV Lemgo kwam ook tot winst, Wetzlar moest buigen voor de ploeg van Bobby Schagen en Dani Baijens.

Balingen mocht tegen Magdeburg waar Kay Smits niet tot treffers kwam, lang op een stunt hopen. Na een 16-18 voorsprong bij rust knalden de bezoekers meteen na rust door naar 19-25 en leek het duel zo goed als gespeeld. Maar de Schwaben knokten tot 26-28 terug, met een uitblinkende doelman Mario Ruminsky (22) die 11 stops achter zijn naam kreeg. De foutenlast werd Balingen uiteindelijk teveel: 32-34.

MT Melsungen pakte thuis, voor 4100 fans en met Arjan Haenen als technische baas, een 28-25 (15-12) zege op Bergischer HC waar Jeffrey Boomhouwer drie keer scoorde. International Kai Häfner prikte vijfmaal raak, Julius Kühn vier keer voor Melsungen. De terugkeer van Finn Lemke in de defensie bracht meer stabiliteit. Melsungen blijft zevende in de stand, Jeffrey Boomhouwer blijft met BHC twaalfde.

TBV Lemgo behield plek tien na een 32-27 (14-14) thuiszege, voor 3100 fans, op Wetzlar. Jonathan Carlsbogard tikte tien keer raak voor Lemgo, Bjarki Mar Elisson deed het voor de helft. Bobby Schagen kreeg twee streepjes.

cover Doelman Bart Ravensbergen en Toon Leenders (7), blij met de winst in Berlijn

foto archief HSP

Deel dit bericht