Nieuws

SEW heeft technische staf voor volgend jaar compleet

Westfriesland SEW heeft deze week Mirjam Stuifbergen (coach) en Saskia Roukema (trainer) voor Dames 2 gepresenteerd dat uitkomt in de Tweede Divisie A. Daarmee heeft de vereniging de technische staf voor de gehele topsportlijn voor komend seizoen compleet. Eerder was al bekend dat Ronald van der Kamp als trainer/coach bij Dames, uitkomend in de eredivisie, en Karin Burrekers, Rik Boonkamp en Paula de Boer bij de jeugdselecties blijven.

Mirjam Stuifbergen-Strek (45) speelde 4 jaar (van 1989 tot 1993) bij SEW in de eredivisie en was de afgelopen 3 jaren assistent van Rik Boonkamp bij de succesvolle B1-jeugdselectie. De laatste maanden van dit seizoen assisteerde zij bij Dames 2 reeds John van der Zwaan, die afscheid heeft genomen. Oud internationla  Saskia Roukema (45) is tevens vice voorzitter van de vereniging en speelde nog in het team dat voor de laatste keer in 2004 Nederlands kampioen werd.

Met de aanstelling van Stuifbergen en Roukema zet Westfriesland SEW een volgende stap in de realisatie van het nieuwe topsportplan. Belangrijk onderdeel hiervan is de inzet van (voormalig)- speelsters, die hun kennis en ervaring overdragen aan de nieuwe generatie en die betrokken zijn bij de vereniging. Dames 2 zal volgend jaar nog meer dan afgelopen jaren een mix zijn van jeugdig talent die de overstap van de A junioren maken en enkele ervaren speelsters. Barbara Burggraaf zal ook volgend seizoen de begeleidster van Dames 2 zijn. 

Deel dit bericht