Nieuws

SG BBM Bietigheim vol aan de bak bij Bayer 04 Leverkusen

Door Frits Feuler– Zaterdagavond om 20 uur begint voor SG BBM Bietigheim de tweede helft van het seizoen, met een uitduel bij het door Robert Nijdam gecoachte Bayer 04 Leverkusen. 13 keer in 13 duels won de ploeg van coach Martin Albertsen die vier Nederlandse speelsters in de ploeg heeft.

Leverkusen uit, dat kan een zware kluif worden, zo luiden de voorspellingen. “Net zo moeilijk als destijds het uitduel bij Dortmund,” herinnert Albertsen zich nog maar al te goed de uiteindelijke 23-29 zege. “Goed voorbereiden, goede focus en concentratie, dat zijn de sleutelwoorden morgenavond.”

  Laura van der Heijden

Zijn ploeg heeft een paar ‘Engelse weken’ achter de rug met Europees handbal en tussendoor de competitiepotjes. Na de eliminatie in de EHF Cup ligt alle aandacht nu op de koppositie in de Bundesliga. In de eigen Ludwigsnurger MHP Arena nam Bietigheim met een 29-17 zege tegen het zwakke Roemeense Cisnadie afscheid van het internationale toneel.

Thuis won Bietigheim met 30-23 van Leverkusen. Nog steeds speelt de ploeg zonder internationale Kim Naidzinavicius (trainingsopbouw) en Daniele Gustin (kruisband). Wel van de partij is ex-Leverkusen-speelster Anna Loerper die tijdens de Europese duels niet speelde.

Deel dit bericht