Nieuws

Shantella Smid tweede versterking voor Foreholte

Nadat Feline Lanooy als eerste van Aalsmeer de overstap maakte naar HV Foreholte, is inmiddels ook bekend geworden dat ook Shantella Smid de overstap maakt naar de club uit Voorhout. De 24-jarige Smid heeft de afgelopen 3 seizoenen bij Gemini in haar woonplaats Zoetermeer gespeeld. De opbouwster was echter weer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Daarvoor was ze actief bij Hellas in Den Haag tot de ploeg in 2015 degradeerde uit de eredivisie. Dat was voor haar het moment om terug te keren naar de club waar ze ooit is begonnen met handballen. Smit was in het verleden een groot talent en trainde ook op de Handbalacademie. Een blessure was de oorzaak dat ze dat traject destijds heeft moeten opgeven.

Via een aantal oud-teamgenoten is ze in contact gekomen met de trainer-coach van Foreholte, Ken van Hasselt. Na een paar keer meetrainen en een paar goede gesprekken had ze haar keuze gemaakt.“Het is voor mij een spannende en leuke uitdaging om weer op eredivisieniveau te kunnen gaan handballen. Ik heb dan ook heel veel zin in komend seizoen”, aldus Smid.

Trainer Van Hasselt is blij met de komst van Shantella: “Ze kent een aantal meiden al goed van vroeger en dat zie je terug in het gemak waarmee ze samenspeelt met hen. Daarnaast is ze een speelster met een goed schot en ze behoudt goed het overzicht. Het zal wel wennen worden om weer een niveau omhoog te gaan, maar met haar ervaring verwacht ik dat dit geen probleem moet worden".

Een overzicht van alle transfers vind u hier 

Deel dit bericht