Nieuws

Spannende strijd bij de heren in Tweede Divisie A en B naar climax

Bij de dames in de Tweede divisie A en B zijn de kampioenen Volendam en BFC al bekend. Bij de heren daarentegen speelt zich al het hele seizoe een hevige strijd af tussen een aantal teams die strijden voor de titel en promotie naar de Eeste divisie

In de Tweede divisie A zitten  Ha-Stu, Berdos en E&O 2 elkaar al het hele seizoen op de hielen. Per toerbeurt pakte men de koppositie . E&O heeft de laatste twee weken goede zaken gedaan door thuis met 27-23 van Berdos te winnen dat daarmee de koppositie verloor aan de ploeg uit Emmen  terwijl Ha-Stu vorige week definitief afhaakte nadat het ook de uitwedstrijd bij E&O 2 met 29-23 verloor.  Derhalve gaat de strijd dit weekend om de titel nog tussen koploper E&O 2 (35 punten +84 doelpunten) en Berdos (34 punten +110 doelpunten).  

E&O speelt zaterdagavond om 21:00 uur  de uitwedstrijd bij Reehorst in Ede en is bij een overwinning kampioen van de tweede divisie A. Met een gelijkspel kan Berdos nog langszij komen en kampioen worden. De ploeg uit Noord Holland heeft een veel beter doelsaldo. Bedros komt pas zondagmiddag om 12:30 uur in actie tegen Ha-Stu en weet op dat moment hoe de vlag er bij hang en wat er van de ploeg verwacht kan worden. Wordt het een wedstrijd om des keizers baard of moet men nog een keer vol aan de bak?

In de Tweede divisie B gaat de strijd vanaf het begin tussen HVV’70 uit Voorschoten GHV uit het Brabantse Goirle nadat Oliveo halverwege het seizoen afhaakte. Beide ploegen wisselde elkaar met grote regelmaat af aan de kop van de Tweede divisie B Halverwege het seizoen wisselde men elkaar zelfs wekelijks af aan de kop. Vanaf de vijftiende speelronde kam men in punten gelijk en was het met HVV’70 dat met een beter doelsaldo de koppositie wist vast te houden tot men twee weken geleden met 34-29 bij Oliveo verloor. GHV nam de kop weer over en heeft men nog een wedstrijd te spelen 33 punten  en een doelsaldo van +109. HVV’70 staat tweede met 31 punten en een doelsaldo van +101

GHV gaat zaterdagavond op bezoek bij Habo in Boekel en begint om 20:45 aan de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer coach Karin van Erp heeft aan een gelijkspel  voldoende om zaterdagavond kampioen te kunnen kronen.  HVV’70 moet zondagmorgen vroeg uit de veren voor de uitwedstrijd om 10:30 tegen Hellas 3. De ploeg van trainer coach Dick Gijsman weet dan al wel waar hij aan toe is en wat er verlangt wordt van zijn ploeg Wordt ook dit een wedstrijd om des keizers baard of moet men nog een keer vol aan de bak? 

Deel dit bericht