Nieuws

Spanning in middenmoot neemt toe, Hellas en Houten uit het zicht

Door Frits Feuler– ‘To be or not to be’. Dat wordt zo’n beetje het motto van de negende speelronde in de eredivisie bij de mannen. Ga je als ploeg bij de bovenste helft mee doen, wordt het de grauwe middenmoot of moet je oppassen voor de onderste plaatsen. Een cruciale ronde zo op het eerste gezicht waarbij verrassingen niet geheel zijn uitgesloten.

AJ Sports Hellas en Stipt Payroll Houten koesteren vijf punten voorsprong op LIONS 2 en hebben tegen respectievelijk RED-RAG Tachos en Green Park Aalsmeer 2 weer goede vooruitzichten op het binnen halen van de beide wedstrijdpunten.

De grote middenmoot moet nu echt vol aan de bak, ieder puntje kan een sprong naar de bovenste helft worden, verliespunt betekent een duikeling van een of meerder plaatsen.

De reserves van OCI-LIONS bezoeken hun ‘soortgenoten’ van Kras Volendam  die vorige week de kracht van koploper Hellas mochten ondervinden: 27-32. De Sittardse ploeg, derde op de ranglijst, redde toen nipt de meubelen tegen Aalsmeer 2 met een gelukkige 31-30.    

Oosting Metaalrecycling E&O en Herpertz Bevo 2 verschillen één puntje. Of de formatie van Marcel Idink in staat is om in Emmen de punten te kapen? Verre van, want op vreemde bodem raapte de ploeg uit Panningen nog geen punt. E&O begint aan het vierde thuisduel en kreeg al bezoek van de beide koplopers Hellas en Houten die met respectievelijk 20-27 en 22-26 de punten meenamen uit Angelslo.

DFS Arnhem hoeft thuis geen kind te hebben aan hekkensluiter en puntloze Def-Fire Aristos. Alleen Lions 2 wist tot nu toe de volle buit uit Arnhem mee te brengen. De Amsterdamse formatie won pas eenmaal (Bevo, 31-23) maar zag die winstpunten weer ingevorderd vanwege een ‘zaak’ in het uitduel bij Quintus.

Smezo BFC klimt langzaam richting de bovenste helft van de grote middengroep maar heeft, na de thuiszege op Tachos, nu alles en iedereen nodig om bij de reserves van Quintus ook goed voor de dag te komen. Het onderlinge verschil bedraag drie punten in Beeks voordeel. Een nederlaag voor de ploeg van BFC-trainer Nick Onink brengt Quintus in wat rustiger water. Het omgekeerde betekent ‘hosanna’ in de bus op de terugreis en de focus leggen op de derby tegen Bevo 2 van volgende week.

Deel dit bericht