Handbalshop
Speelronde 15: de kaarten worden langzaam geschud

Speelronde 15: de kaarten worden langzaam geschud

24 januari 2019, 19:59 uur

Van de Redactie– De vijftiende ronde van de BENE-League verraadt op voorhand een aantal belangrijke duels. Duels waarin clubs langzaamaan kleur moeten gaan bekennen: het plekje in de Final4 claimen, wegblijven van de beide laatste plekken als laagst geklasseerde Belgische en Nederlandse ploeg. Volop werk dus voor iedereen.

Meest in het oog springend duel is de Limburgse derby tussen LIONS en Bevo. De Noord-Limburgers werden vorige week in eigen huis onaangenaam verrast door Hurry Up: 30-31. Tijd voor sportieve revanche in het Sittardse handbalbolwerk dus. Twee punten kapen betekent evenveel punten op het conto dan de LIONS: 19 uit 15. Bij verlies liggen achtervolgers Aalsmeer (17) en Volendam (16) op de loer om over te nemen.

Volendam krijgt thuis zware papieren aan nummer twee, het sterke Visé. In Wallonië werd begin oktober verloren met 28-25. De Walen zijn nog op drie fronten actief: nationale beker, Europees en na de BENE-League de strijd om de Belgische titel. Hurry Up zal moed geput hebben uit de twee bonuspunten die de Zwartemeerders ophaalden bij Bevo. Zaak is het nu om Sporting NeLo, dat een puike wedstrijd speelde tegen de buren en koploper uit Bocholt, niet in het zadel te helpen. Dan immers zijn de Bevo-knikkers niet veel waard geweest.

Sasja en Tongeren hebben andere belangen. De Antwerpenaren moeten een van de laatste strohalmen grijpen om van die ‘verdomde’ voorlaatste plaats af te komen. Vier punten bedraagt het verschil met de Eburonen. Winst in Sorgvliedt is absoluut noodzakelijk om wat vrijer adem te halen, want het restant van het programma is niet mals.

Hasselt mag thuis geen problemen ondervinden met hekkensluiter Quintus dat zo goed als zeker tot Nederlandse degradant naar de eredivisie gerekend mag worden.  

Bocholt en Aalsmeer hebben er ’n handje aan om in hun onderlinge duels alles op de aanval te gooien. Voor het publiek is het dan genieten van veel treffers. Vorig seizoen kwamen beide ploegen ergens in de 80 uit! Wil Aalsmeer wat eerder zeker zijn van een Final4-plek, dan zouden twee punten tegen de koploper als extra bonus beschouwd mogen worden.     

Topscorers na 14 duels:

1.      Bart Köhlen (Hasselt) 90

2.      Ephrahim Jerry (Sporting NeLo) 88

3.      Damian Kedziora (Bocholt) 86

4.      Jeroen van den Beucken (Bevo) 86

5.      David Denert (Sporting NeLo) 83

6.      Quinten Colman (Bevo) 79

7.      Sergio Rola (Visé) 79

8.      Wout Winters (Bocholt) 72

9.      Dylan Vossen (Hasselt) 70

10.  Vaidas Trainavicius (Aalsmeer) 70

11.  Ivo Stein (Lions) 67 

Laatste update: 24 januari 2019, 19:59 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct