Nieuws

Sporting NeLo op bezoek bij Lions

Door NeLo - Sporting NeLo speelt woensdag om 20 uur in Sittard tegen OCI-Lions en sluit daarmee de 5e speelronde af. Lions kwalificeerde zich eerder deze week voor de 3e ronde van de EHF-cup door het sterker gewaande Alpla Hard uit Oostenrijk in bedwang te houden. Een prestatie om U tegen te zeggen!

Lions is de laatste jaren het sterkste team van Nederland ook al snoepte Aalsmeer hen het afgelopen seizoen de landstitel af. Ook dit jaar is Lions, samen met Visé en Bocholt, favoriet in de BENE-League. Het team is samengesteld uit allemaal toppers waar wellicht Joao Ramos het meest in het oog springt. Hij kreeg dit seizoen nog versterking van Joris Baart (uit Frankrijk), Jasper Adams (uit Duitsland), Rudi Schenk en Pieter Strauven (Tongeren), terwijl Hoiting, Steins en Stavast er al rondliepen!

 

Na een verschroeiende start lieten de Lions enkele steken vallen (o.a. tegen Tongeren maar dat blijkt steeds minder een verrassing!), maar na afgelopen weekend in Oostenrijk is het vertrouwen echter weer top.

Sporting lijkt dan wel uitgerust na een lang weekend maar de vraag is met welk team en of we nog in het ritme zitten want het is van 4 oktober geleden dat we Hurry-Up partij gaven. Er zijn ook nog steeds meerdere vraagtekens, dus dan is een langere recuperatietijd een luxe. Marco Vernooy (hamstring), Robin Schoenaker (enkel), Tom Lukkesen (enkel) zijn twijfelachtig, terwijl Daan Versleeuwen stilaan klaar lijkt voor zijn come-back. Polfliet en Follon lagen er met griep uit vorige week, dus ook hun frisheid is een vraagteken. En tenslotte staat Mats Pastoor nog even aan de kant. Maar gemotiveerd zijn onze jongens zeker en vast! We spelen immers met enkele ex-Lions spelers: zowel Vernooy, Pastoor, Jerry als Thijs Van Leeuwen hebben een verleden bij de Nederlanders. Schoenaker cancelde zijn transfer zelf naar Lions.

We gaan onze huid duur verkopen en willen eigenlijk gaan punten in Sitta

Deel dit bericht