Nieuws

Stan Zwinkels van Quintus naar Aalsmeer

AD SPORT / Peter Lotman - Stan Zwinkels maakt met onmiddellijke ingang de overstap van Quintus Kwintsheul naar Aalsmeer. De 22-jarige linkshander zorgde daarmee voor een verrassing, omdat niets erop wees dat de zoon van vrouwentrainer René Zwinkels als Westlandse jongen de club zou verlaten.

Over de reden van de transfer is Stan Zwinkels duidelijk. “Het kwam voor mij eigenlijk ook onverwachts. Ik werd gevraagd door Aalsmeer en daar had ik zelf ook niet op gerekend. Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Quintus en er bestond bij mij niet het gevoel dat ik er weg wilde gaan. Dat ik toch de beslissing heb genomen om die stap te wagen, komt door het gesprek dat ik heb gehad met René Romeijn en Bert Bouwer. Daaruit bleek, dat ze er goed over hadden nagedacht. Dat gaf mij vertrouwen.”

Stan Zwinkels, foto club

De robuuste Zwinkels, die ook in verdedigend opzicht zijn mannetje staat, vervolgt: “Zij weten ook, dat ik nog niet het juiste niveau heb voor het eerste team in de BENE-League, maar ze zien wél potentie in mij. Ik weet zelf maar al te goed, dat er nog betere spelers bij Aalsmeer zijn. Maar ik maak die overstap toch, omdat ik verwacht dat ik mezelf naar een hoger niveau kan brengen door de trainingen en de aanpak bij Aalsmeer.”

De 22-jarige student Master Robotica aan de TU in Delft beschikt over voldoende zelfkennis. “Waarschijnlijk zal ik eerst minuten moeten gaan maken in heren 2 bij Aalsmeer. Ik kan wel meetrainen met de hoofdselectie. Verder is het natuurlijk afwachten hoe het jaar verder verloopt met het Coronavirus. Afhankelijk van hoe ik mij zelf ontwikkel, kan ik dan de stap verder omhoog maken”, aldus Zwinkels die de strijd op de rechteropbouw dan moet aangaan met onder anderen Rob Jansen en Marwin van Offeren.

Deel dit bericht