HandbalshopGuus Hölscher Topsport AwardMizuno 2017
Studenten Team Nijmegen pakte brons bij EUC

Studenten Team Nijmegen pakte brons bij EUC

08 juli 2017, 13:58 uur

De studenten handbalsters van Team Nijmegen hebben op een eenvoudige wijze de Bronzen medaille veroverd bij het bij de European Universities Handball Championship (EUC) in het Spaanse Antequerga.

In de strijd om het Brons had men geen kind aan de studenten van de Turkse Akdeniz University uit Alanya. Na een 7-18 ruststand pakte Nijmegen met een 16-31 overwinning het Brons.

Ondanks de vele gemiste kansen van Nijmegen stond het als snel 1-5 en liep men door naar 2-8 na elf minuten spelen.  Daarmee was feitelijk de wedstrijd al gespeeld want de Turkse ploeg kreeg totaal geen vat op de team Nijmegen dat alleen maar zich zelf te kort deed door veel kansen te missen.

De Turken konden daar totaal niet van profiteren ondanks dat ze veelvuldig met zeven veldspeelsters speelden Dat gaf keepsters Sanne Hekking nog de gelegenheid twee Emtygoals te scoren. Nijmegen liep in het tweede gedeelte van de eerste helft gestaag via 3-8 uit naar de 7-18 ruststand.

In de eerste tien minuten van de tweede helft liep Nijmegen uit naar 7-25 waarna in het vervolg van de wedstrijd de concentratie terugliep en de Turken  de kans kregen nog wat terug te doen. Eindstand 16-31

Scores Team Nijmegen Loes Vandewal 8, Pien de Swart 7, Lisan van Hulten 3, Pauline Barendrecht 3, Annefleur Bruggeman 3, Sanne Hekking 2, Becky van Nijf 1, Julia de Rijk 1, Romy van Ratingen 1, Susan Barendrecht 1, Janine Nijboer 1. 

Laatste update: 08 juli 2017, 15:07 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt