Mizuno 2017SuperCup 2018Handbalshop
Thijs van den Driest koestert de eerste zege Quintus in BENE-League

Thijs van den Driest koestert de eerste zege Quintus in BENE-League

15 december 2017, 00:22 uur

“Nooit opgeven is onze kracht”

Kwintsheul - De handballers van Wematrans/Quintus pakten na dertien wedstrijden in de BENE-League eindelijk de eerste overwinning. Jongeling Thijs van den Driest maakt dit seizoen furore in de Heulse formatie. ,,Dit was zó geweldig positief voor ons team.”

Het was nog net niet zo, dat de Westlanders de champagneflessen ontkurkten. Ja, een extra biertje werd er wel op gedronken. Na keihard werken, was daar dan die eerste zege. Zwaar, heel zwaar hadden de mannen van het technisch duo Curescu/Klepke het dit seizoen in de grensoverschrijdende competitie. Maar zij gaven niet op en bleven er in geloven. De pas 19-jarige hoekspeler Thijs van den Driest is de exponent van het strijdende Quintus.

Volgende week wordt de lichtvoetige handballer pas twintig. Toch is hij er nu al in geslaagd een basisplaats te veroveren in de hoofdmacht. Ook voor hem gold: zes keer in de week hard trainen, niet zeuren, doorgaan en hopen op de ommekeer na al die verliespartijen. Van den Driest: ,,We hebben het nooit opgegeven. Zijn er in blijven geloven. Doorzettingsvermogen is onze kracht. De gedrevenheid en de wil om te winnen hebben ons in de BENE-League gebracht. Op die manier hebben we ook toegewerkt naar die eerste overwinning.”

Thijs van den Driest moet het vooral hebben van zijn snelheid. ,,Dat is mijn krachtigste wapen. Ik maak daar goed gebruik van in de snelle tegenaanval en de breaks.” 

   

COACH ALEX CURESCU: ‘THIJS IS LEERGIERIG EN SLIM’

Coach Alex Curescu geeft talent Thijs van den Driest veel speeltijd in het eerste team van Quintus. ,,Ik zie veel mogelijkheden in hem. Buiten het veld is hij een rustige jongen. Binnen de lijnen is hij fel en vooral snel. Erg geschikt voor de break-out. Hij is leergierig, wil graag beter worden en is slim in zijn acties. Hij gebruikt steeds beter zijn lengte als wapen.”

Hekkensluiter Quintus ontvangt zaterdag (20.15 uur, Eekhouthal Kwintsheul) het Belgische Achilles Bocholt, koploper met 21 punten. Daarna ligt de competitie bij de mannen in de BENE-League stil tot 20 januari vanwege de winterstop en interlands 

VERBETERPUNTEN

De oudere broer van Job (16) en Ivo (12), die ook bij Quintus handballen, kent ook zijn verbeterpunten. ,,Ik wil een hoger rendement halen met het afronden van mijn schotkansen. Een vast gemiddelde wil ik halen, niet schipperend. Daardoor word ik nog sneller en een vaste waarde voor de ploeg.” 

Voor zijn doorbraak heeft de Heulse publiekslieveling, die een kind van de club is, wel een verklaring.

 ,,Ik krijg veel speelminuten en dat biedt voor mij veel kansen om te laten zien wat ik kan. De coaches hebben vertrouwen in me. Ze geven me veel tijd om te leren van mijn fouten en deze weer recht te zetten. Dat geeft een lekker gevoel, waardoor ik steeds beter ga spelen. Door die aanpak maak ik veel progressie als individuele speler, maar ook het team groeit daardoor.”

De student Sport en Bewegen realiseert zich, dat al te lang stil staan bij die ene overwinning weinig zin heeft.

 ,,We gaan nog een zwaar tweede deel van de competitie tegemoet. Voorspellingen zijn moeilijk te doen. Als wij blijven handballen zoals we nu bezig zijn, kunnen wij goed meekomen op dit niveau. Er zit duidelijk vooruitgang in. Ik verwacht ook, dat wij in de BENE-League blijven. We gaan de komende tijd zeker nog wat stappen vooruit maken. Vergeleken met de teams uit de eredivisie onderscheiden wij ons door de ervaring die we hebben opgedaan. Uit elke wedstrijd hebben wij zó veel leermomenten gehaald.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

 

Laatste update: 15 december 2017, 00:39 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct