Nieuws

Tim Remer: voorste kruisband en meniscus afgescheurd

Maandenlange revalidatie wacht op Oranje-international
 
Door Frits Feuler – International Tim Remer, spelend voor TuS N-Lübbekce, heeft afgelopen zondag tijdens het duel met TVB Stuttgart, een zware knieblessure opgelopen. Remer (32) scheurde zijn voorste kruisband en meniscus af. Lübbecke won het duel, met één treffer van Remer, met 24-21. 
 
De kwetsuur ontstond toen hij met een mooie draaibal de gastendoelman winst te verschalken met een draaibal. Maar die actie werd hem noodlottig. Zes tot negen maanden staat Remer aan de zijlijn. En dat in een periode dat er sportief nog genoeg werk aan de winkel is. Zijn ploeg staat op de vijftiende plek en vecht tegen de degradatie.
 
In juni is hij in elk geval niet van de partij als Oranje de twee play off-duels tegen vice-Europees kampioen Zweden speelt. Maar ook zijn contract bij de Duitse club loopt af. Het is nog maar de vraag of de clubleiding de uitdaging aandurft om hem, gelet op die langdurige blessure, een nieuwe verbintenis aan te bieden. Volgens Remer was er ook interesse van andere clubs. Die zal, gelet op de aard van de blessure, nu op een laag pitje komen te staan.  
 
In 2004 verkaste Remer van E&O naar Duitsland. Twijfel dus over zijn toekomst. Twijfel ook of hij in Duitsland blijft of terug keert naar Nederland. 
 
De komende maanden heeft hij nodig om alle voor- en nadelen van zijn verdere handbalcarrière te overdenken. 
Deel dit bericht