Nieuws

Timur Dibirov stopt als Russisch international

Van de Redactie - Routinier Timur Dibirov zal niet meer voor de Russische nationale oplopen. "De ploeg heeft een wissel nodig. Misschien is het zinvol om de verjonging wat vroeger op te starten,” aldus de linker flankspeler die met de Russische ploeg een bijzonder zwak EK speelde – 22e plaats - en op die manier deelname aan het WK 2021 in Egypte misliep.

De inmiddels 36-jarige Rus begon zijn carrière in Stavropol en  Togliatti voordat hij in 2001 naar Medvedi Tschechow overstapte. Met de Russische topclub won hij tot 2013 alle landstitels en bekertoernooien, 2008 uitgezonderd. In 2006 won het de Europacup voor bekerwinnaars.

In 2013 stapte Dibirov over naar Vardar Skopje, de ploeg waarmee hij in Macedonië sinds 2015 de titel won en tussen 2014 en 2018 ook het nationale bekertoernooi. Verrassend was de winst in de Champions League in 2017 en 2019. In 2014 en 2017 – 2019 won hij met Vardar de internationale SEHA-Liga.

“Ik had twee mooie dromen,” legt hij uit aan de Russische media. “Winnen van de Olympische Spelen en de Champions League. Dat zijn de moeilijkste en zwaarste toernooien van allemaal. Als sporter ben ik op gegroeid in een tijd waarin veel WK- en EK-kampioenen in ons land waren. Er waren slechts drie winnaars van de Champions League: Eduard  Koksharov met Celje, Oleg Kuleshov me Magdeburg en Konstantin Igropulo met Barcelona. Dat zegt alles van de moeilijkheid van deze opdracht,” aldus Dibirov bij Handballfast.

Toch staat de deur voor de routinier nog op een kiertje, mocht de ploeg in een ‘hopeloze situatie’ komen en ‘hulp nodig is.’ “Ter herinnering: Arpad Sterbik sloot aan bij de Spaanse nationale ploeg in de beslissende duels bij het EK. Voor mij geen analogie maar als het nodig is zal ik altijd ‘ja’ zeggen om te helpen.”

cover Timur Dibirov, halve finale Champions League 2019

foto archief HSP / Alain Decamps
 

 

Deel dit bericht