Handbalshop
Titelrace is opeens weer spannend voor Pacelli

Titelrace is opeens weer spannend voor Pacelli

25 januari 2019, 12:29 uur

Door Tubantia/Regiosport- De handbalsters van Pacelli wonnen de eerste twaalf wedstrijden maar gingen daarna twee keer onderuit. Speelster Suzan Everink (19) uit Groenlo maakt zich nog geen zorgen.

Met nog acht wedstrijden te gaan heeft de stand in de hoofdklasse een bijzondere aanblik. De nummer 3 tot en met de hekkensluiter staan binnen acht punten van elkaar. Ver daar boven houden Pacelli en Lettele elkaar in de greep. Beide staan op 24 punten, maar laatstgenoemde heeft een beter doelsaldo.

Twee weken geleden zag het er nog niet naar uit dat het verschil zo gering zou zijn. Pacelli leek onverslaanbaar, maar ging onderuit tegen Lettele en ESCA. Door de thuisnederlaag tegen Lettele kwam er ook een einde aan de ongeslagen thuisserie van ruim 2,5 (!) jaar.

Scherp

Ondanks de twee mindere wedstrijden heerst er geen paniek in Zieuwent. "We moeten gewoon ons koppie erbij houden", vindt Suzan Everink. Een verklaring voor de nederlagen heeft de Groenlose niet. "Misschien dat de druk even te veel werd, we waren niet scherp genoeg. Het is niet zo dat er nu opeens paniek heerst. We hadden dit seizoen alles gewonnen en thuis al heel lang niet meer verloren. Dat moest een keer misgaan."

Kajakken op de Maas in Limburg, onderdeel van een trainingsstage in Valkenburg

Ervaring

Everink is bezig aan haar vijfde seizoen in de hoofdmacht van Pacelli. Ze woont praktisch naast de sporthal in Groenlo, maar speelde nooit in de kleuren van HV Grol. "Dat komt omdat mijn moeder altijd voor Pacelli heeft gespeeld. Ik ben in Zieuwent begonnen met handballen", vertelt de 19-jarige.

Ondanks haar jonge leeftijd behoort Everink tot de routiniers in de selectie van Carla Ensink. "De groep is heel jong. Vier ervaren speelsters zijn voor dit seizoen gestopt. De verwachtingen waren dit jaar niet heel hoog, maar de start was heel goed en we zijn steeds sterker geworden."

Technisch handbal

Pacelli liep vorig seizoen op een haar na de titel mis. Ook dit seizoen behoort de ploeg tot de topploegen, maar de titelwens wordt nog niet uitgesproken in Zieuwent. "We willen het maximale eruit halen en zien wel wat dat is. Ik denk dat het, net als vorig jaar, op het laatst wordt beslist. Handballen in de tweede divisie is technischer. Dat past beter bij ons. Ik ben heel benieuwd hoe wij ons staande houden op dat niveau, maar misschien dat we nog wat ervaring missen voor de tweede divisie."

Tandje extra

Morgen (aanvang 19.30 uur) ontvangt Pacelli hekkensluiter OBW in het Sourcy Center. Een zege is dan het enige wat telt, zeker omdat Pacelli thuis speelt. Hoe het komt dat bijna geen ploeg punten pakt in Zieuwent? "Thuis voelen we ons goed", zegt Everink. "Bijna iedereen komt uit Zieuwent en omstreken en het publiek staat hier achter ons. Misschien dat we dan net dat tandje extra kunnen geven. Hopelijk is dat tegen OBW ook het geval."

Laatste update: 25 januari 2019, 12:32 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct