Nieuws

Titelverdediger Montpellier begint met nederlaag in Champions League

De sportieve revanche van Vardar is perfect

Door Frits Feuler –Vier maanden geleden nog maar kroonde het Franse Montpellier zich ten koste van Nantes verrassend tot Europees clubkampioen. In de halve finale had de Zuid-Franse ploeg afgerekend met Vardar Skopje. Daarmee kwam meteen een einde aan de droom van Skopje dat hoopte in de Lanxess Arena in Keulen voor de tweede opeenvolgende keer de trofee mee te nemen richting Macedonische hoofdstad.

Vandaag, bij de start van een nieuw seizoen in de VELUX EHF Champions League, stonden de twee grootmachten in groep A weer tegenover elkaar, voor 3000 fans, in Frankrijk. De revanche was voor Vardar dat met 24-27 (11-12) de eerste dreun uitdeelde. Bij de gasten was Vuko Borozan met acht treffers de succesvolste schutter, Montpellier moest het doen met zes doelpunten van Vid Kavticnik.

Vardat trad aan zonder sterren als Siarhei Harbok en Stojanche Stoilov. De beginfase kende een wisselend scoreverloop. Maar Vardar dat in de zomer noodgedwongen vanwege financiële problemen afscheid nam van een aantal spelers, kreeg meer vertrouwen nadat het in de defensie wat meer orde op zaken had gesteld. Ivan Cupic bepaalde de ruststand op 11-12.

Timur Dibirov – 35 inmiddels – en Vuko Borozan brachten meteen na de pauze de marge naar drie: 11-14 en 15-18. Maar de thuisploeg antwoordde met vier opeenvolgende treffers. Bij 19-20 kwamen de gasten weer aan de leiding. Daarna ging het hard en om en om! 22-22, 22-25. Frederic Petterson liet de thuisclubfans nog een keer hopen (23-25) maar diezelfde Borozan en Rogiero Moraes beslisten anders: 24-27.

Andere uitslagen in groep A:

Rhein Neckar Löwen-Barcelona 35-34; Veszprem-Kielce 29-27; Kristianstad-Meshkov Brest 30-32.

Uitslagen groep B:

Zaporozhye-PSG 29-35; Celje-Skjern 26-27: Nantes-Flensburg 30-34;  PPD Zagreb-Pick Szeged (later)

Komend weekeinde competitieronde 2.

Deel dit bericht