Titelverdediger Noorwegen redelijk eenvoudig langs Spanje

Het was Noorwegen dat vanaf de eerste minuut de leiding in de kwartfinale tegen Spanje nam. De 1-4, na vier minuten, kwam alleen even in eindfase van de eerste helft onder druk te staan als Spanje van 5-10 terugkomt tot 9-11. Gerust werd er vervolgens bij 10-13.

De  tweede helft begint stroef voor Noorwegen, Spanje komt in de 36e minuut op 12-14 maar daarna herstelt de Noorse ploeg zich en pakt weer de vier punten voorsprong (13-17) die men halverwege de tweede helft vast houdt. In het laatste kwart scoort Noorwegen telkens twee keer achter elkaar waar Spanje steeds maar een doelpunt tegenover kan zetten. Zo loopt Noorwegen weg naar de 23-31 eindstand.

Nora Mork was weer een geweldig op dreef. Met 11 treffers uit 12 doelpogingen haalde ze een scoringspercentage van 92 procent.

Doordat Noorwegen een groepswedstrijd heeft verloren en daardoor als tweede eindigde in haar groep, staan woensdagavond de twee topfavorieten voor de titel, Olympische Kampioen Rusland en wereld- en Europees kampioen Noorwegen, tegenover elkaar in de kwartfinale. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de halve finale tegen de winaaar van Tsjechie tegen Nederland.