Nieuws

Tjark de Lange kandidaat uitvoerend comité EHF

Door EHF - 21 kandidaten zijn genomineerd voor negen posities die vacant zijn ​​wanneer een nieuw uitvoerend comité wordt gekozen op het EHF-congres in april.

Drie maanden voor haar verkiezingscongres (23 en 24 april 2021 in Luxemburg) heeft de Europese Handbal Federatie (EHF) de lijst met kandidaten bekendgemaakt die zijn genomineerd voor functies binnen het uitvoerend comité van de EHF, het orgaan dat toezicht houdt op de activiteiten van de EHF. De aankondiging volgt aan het einde van de nominatieperiode op 23 januari en een daaropvolgende controle van alle voorgedragen kandidaten.

Er zijn negen vacatures binnen het uitvoerend comité en die 21 kandidaten zijn door hun respectieve federaties voorgedragen voor de nieuwe verkiezingsperiode die loopt van 2021 tot 2025.

Michael Wiederer

In totaal zullen 53 posities worden ingevuld op het EHF-congres en met 135 kandidaten - waarvan 36 vrouwen - van in totaal 38 nationale federaties, is de interesse voor de topposities in het Europese handbal groot.

Voor het uitvoerend comité van de EHF blijft president Michael Wiederer (AUT) nog vier jaar in functie, er is geen tweede kandidaat genomineerd.

Tjark de Lange

Voor de functie van 1e Vice President wordt de huidige ambtsdrager Predrag Boskovic (MNE) uitgedaagd door Tjark de Lange (NED). Voor de functie van Vice President Financiën is alleen Henrik La Cour (DEN), die deze functie bekleedt sinds 2016, genomineerd.

De voorzitters van de drie belangrijkste commissies van de EHF maken ook deel uit van de EHF EXEC. Bozidar Djurkovic (SRB) loopt voor een tweede termijn als voorzitter van de Competitions Commission. Voor deze functie is ook Thierry Wagner (LUX) genomineerd. De tijd van Jerzy Eliasz (POL), aan het roer van de Methods Commission, loopt ten einde; de enige kandidaat voor de functie van voorzitter is het huidige MC-lid Pedro Sequeira (POR).

Ook bij de Beach Handball Commission zal het leiderschap veranderen. De huidige EXEC en voormalig BH-commissielid Gabriella Horvath (HUN) en Marek Goralczyk (POL), die momenteel lid is van de Nations Board, zijn genomineerd om Ole R.Jorstad (NOR) te volgen, die sinds 2012 voorzitter van de commissie is.

Voor de drie functies van het Executive Committee zijn 12 kandidaten voorgedragen. In alfabetische volgorde op basis van de nominerende federatie zijn deze 12 kandidaten: Francisco V.Blazquez Garcia (ESP), Jerome Fernandez (FRA), Bob Hanning (GER), Gabriella Horvath (huidig ​​EXEC-lid; HUN), Eugen Saracini (KOS) , Anrijs Brencans (huidig ​​EXEC-lid; LAT), Tjark de Lange (NED), Bente Aksnes (NOR), Alexandru Mihai Dedu (ROU), Sergey Shishkarev (RUS), Franjo Bobinac (SLO) en Stefan Lövgren (huidig ​​EXEC-lid; ZWE).

Het uitvoerend comité wordt aangevuld door de vertegenwoordigers van de professionele handbalraad, de dameshandbalraad en de landenraad. Alle drie worden genomineerd zodra deze drie besturen zich na het congres hebben gevormd.

De volledige lijst met nominaties voor alle functies wordt op 23 februari bekendgemaakt, samen met de aanvullende congresdocumentatie inclusief de ingediende moties.

Het EHF-congres 2021 vindt plaats op 23 en 24 april in Luxemburg. Het vorige verkiezingscongres werd in 2016 gehouden in St. Wolfgang, Oostenrijk.

In 2018 besloot het EHF-congres in Glasgow dat de aankomende editie zou worden verplaatst van de oorspronkelijke datum in de late herfst van 2020, kort voor het EHF EURO 2020 bij de vrouwen, naar april 2021.

cover foto EHF

Deel dit bericht