Nieuws

Tom Robyns vertrekt naar het Franse Strasbourg

De Belgische international Tom Robyns vertrekt definitief bij Initia Hasselt en gaat volgend seizoen spelen voor het Franse Erometropole Strasbourg Schiltighem Alsace Handball zoals de club voluit heet, afgekort tit ESSAHB maar kort weg Strasbourg.

De 27-jarige spelverdeler, die al zijn hele handbalcarrière actief geweest is bij Hasselt en een grote stempel met zijn spel heeft kunnen leggen op de successen van de afgelopen jaren, was toe aan een nieuwe uitdaging en heeft die gevonden in de Franse Proligue waar zijn nieuwe ploeg dit seizoen via de play-offs weer naar terug gepromoveerd is. Daarmee zet de club weer een eerste stap terug naar professioneel handbal in de Europese hoofdstad.

Met Hasselt heeft hij alles gewonnen wat er te winnen viel. Hij werd drie keer kampioen met Hasselt, won vier keer de beker van België en twee keer de BENE-League. Robyns is de achtste speler die definitief de deur van Hasselt achter zich dicht trekt. Samen met de stoppende Tim Houbreghts en Robert Bogaerts vormde Robyns, met ook Bart Köhlen, het cement van een succesvolle generatie waarmee de laatste acht jaar weer flink mee gespeeld werd om de prijzen.

Robyns had graag afscheid willen nemen met de titel maar de nederlaag in de derde wedstrijd om het landskampioenschap tegen Bocholt van afgelopen weekend was dan ook een grote teleurstelling.

Deel dit bericht