Tongeren te sterk voor Initia Hasselt

Door Tongeren - Handbal Tongeren, zonder de gekwetste Colin Glesner,  wint thuis in een goed gevulde Eburons Dôme overtuigend van Hubo Initia Hasselt: 31-22. Door deze zege mogen de Eburonen zich opmaken voor de play-offs.

Onder impuls van Qerimi, goed voor 7 doelpunten in de eerste helft, nam Tongeren de wedstrijd meteen in handen:  5-2 na 10’.  De Tongerse verdediging stond als een huis, voeg daar een sterke  Stanojlovic in doel bij en dan kom je na 20’ bij een 12-5 tussenstand uit. De bezoekers konden noch in aanval noch in verdediging overtuigen, er werd gerust bij 15-8.  Het talrijk opgekomen publiek genoot overduidelijk van het Tongerse spel.

In de tweede helft bleef Hasselt knokken voor wat het waard was, aan inzet geen gebrek maar de bezoekers begonnen de technische fouten op te stapelen. De mandekking op Qerimi, hielp de Hasselaren al helemaal  niet, 22-14 na 45’. Tongeren controleerde de wedstrijd en liet de bezoekers op geen enkel moment dichterbij komen. Enkele fraaie Tongerse doelpunten zorgden voor de nodige ambiance bij de supporters – het feest kon beginnen.

Tongeren: De Knegt (K), Stanojlovic (K), Vanhove (K), Gillé (3), Devisch(1), Glorieux (3), Pepels (4), Danse (3), Glesner F (1), Gevers, D'hanis(3), Bolaers (4), Qerimi (8) en Seirekidis (2).

Hasselt: Kolak (2), Mirosavljevic (5), Meulders (1), Gijs (1), Van Criekinge (2), Degbey (1), De Beule (8), Abadie (3).