Topfavoriet Rusland na verlengingen pas langs Zuid-Korea

Olympische kampioen en topfavoriet bij het WK Duitsland, Rusland, heeft zich pas na verlengingen tegen Zuid-Korea weten te plaatsen voor de kwartfinale. Voor de tweede keer in dit toernooi heeft de Russische ploeg het daarmee zeer moeilijk gehad tegen een Aziatische opponent. In de groepsfase werd nipt met 29-28 van Japan gewonnen.

Bij rust leidde Rusland met 16-12. Een voorsprong die halverwege de tweede helft nog steeds op het scorebord stond: 25-21. In het laatste kwart kroop Korea steeds dichterbij en kwam acht minuten voor tijd bij  27-27 langszij om bij 28-29 - drie minuten voor het einde - voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. In de laatste minuten scoort Korea de 29-30 waarna Rusland in de slotseconden toch nog gelijk weet te maken: 30-30. Daarmee dwingt men een verlenging af.

Twee keer vijf minuten verlenging zorgen nog voor een spannend slot. Rusland neemt meteen twee punten voorsprong (32-30) maar ziet Zuid-Korea in de 68e minuut weer langszij komen: 34-34. Het lijkt dat de inspanning te veel was geweest voor de Koreaanse ploeg. Binnen een minuut scoort Rusland opnieuw twee keer, waarna Zuid-Korea nog wel de eindstand 36-35 kan bepalen.

Opvallend is dat zowel  groespwinnaar Servië en de nummers drie en vier -  Duitslland en Zuid Korea - uit  poule D (met Nederland) die zich geplaatst hadden voor de achtste finale, er nu allemaal uit liggen.