Nieuws

Top-vier met elkaar in de clinch

Door Frits Feuler– Vanavond in de eredivisie twee heuse handbalthrillers op het menu in de vijfde speelronde. Bij de top-vier speelt ontvangt koploper OTTO Work Force VOC in eigen hal het eveneens ongeslagen en sterke Quintus. De Amsterdamse ploeg had tot nu toe alleen maar tegenstanders uit de onderste rangen en scoorde er in vier duels lustig op los: 175 keer, en ‘slechts’ 85 tegentreffers. Quintus daarentegen ontmoette al nummer drie (Venlo), nummer vier (Vlug en Lenig), nummer vijf (Dalfsen) en Borhave (nummer 7). 120 treffers gescoord, maar – en dat is niet onbelangrijk – slechts 74 keer moeten vissen.

Nu zeggen cijfers en statistieken niet altijd alles over de uitkomst van een wedstrijd. In dit geval zijn bovenstaande cijfers wel het overwegen waard. VOC wil niet verrast worden in de eigen omgeving terwijl Quintus juist de ploeg is die de Amsterdamsen van een nieuwe titel wil afhouden. Begin mei was VOC nog de sterkste in de bekerfinale, eind augustus kreeg Quintus sportieve revanche door het winnen van de Super Cup.

Clash

In Noord-Limburg de clash tussen Cabooter Handbal Venlo en Geonius Vlug en Lenig. De Venlose ploeg werd vorige week op de eerste nederlaag getrakteerd bij het bezoek aan Quintus: 33-22. De Geleense formatie stuurde Morrenhof Janssen Dalfsen wandelen: 30-22 winst. Coach Robin Gielen (Venlo) en Richard Curfs (Geleen) zijn er klaar voor met hun teams, zo tekenden we op in de Limburgse media. Als de bezoeksters uit Geleen dezelfde motivatie en flitsende spel op de vloer kunnen leggen, heeft Venlo zware papieren, luidt een van de voorspellingen.  

Monique Tijstermans zal bij Morrenhof Janssen Dalfsen  deze week op de training de schade hebben moeten herstellen van de zeperd vorige week in Geleen. Na afloop was ze nogal kritisch op haar ploeg, om te niet te zeggen furieus. Tegen Borhave (twee punten) moet de opleidingsploeg twee streepjes kunnen toevoegen aan de vier punten tot hu toe uit vier duels.

De wedstriis te volgen via live stream op:

https://www.youtube.com/c/TOPHANDBALDALFSEN/live

Rode lantaarn

Interessant is ook het duel om de rode lantaarn. Foreholte en Westfriesland SEW krijgen die ‘eer’ in een rechtstreeks duel. Beide ploegen konden nog geen punt bemachtigen. Ze willen uiteraard van die akelige 0 af, maar het zou geen verbazing wekken als na een uurtje handbal bij iedere ploeg een 1 achter de naam staat.

Boer’n Trots Kaas DSVD (2 punten) en UniRek VZV (4 punten) willen ook wat meer vet op de ribben en kijken allebei uit naar de volle winst. Dat verschaft wat meer lucht en maakt de komende weken een stukje aangenamer

Deel dit bericht