Nieuws

Trainer Geert Hinskens: ‘Quintus kwam precies op het goede moment’

AD SPORT / Peter Lotman - Quintus heeft een adequate vervanger gevonden voor trainer/coach Rob Vis, die besloot te stoppen bij de Westlandse club. Geert Hinskens neemt samen met Jack van Lier de Heulse mannenploeg komend seizoen onder zijn hoede in de eredivisie.

Een gouden greep van Quintus, dat met Hinskens een voormalig topspeler in huis haalt die kan bogen op een rijke handballoopbaan. Zijn ervaring in de top van het vaderlandse handbal kan voor de selectie van grote waarde zijn.

De 30-jarige Limburger begon bij V&L Geleen en stapte destijds over naar Quintus om daar als speler al indruk te maken. Zijn linkshandige schot werd gekenmerkt door veel precisie. Na zes jaar Quintus werd Hinskens in 2014 aangetrokken door BENE-Leagueclub Volendam, dat vijf seizoenen veel plezier aan de bekeken schutter beleefde. Hij kwam uit in de Europa Cup en speelde met Volendam drie finales om de landstitel en twee bekerfinales.

Blessures

Vanwege een aantal zware blessures moest Hinskens, in het dagelijks leven fysiotherapeut, zijn carrière voortijdig afbreken. Hij scheurde twee keer zijn kruisband af en hield na een hamstringblessure steeds last van zijn knie. “Het was onverantwoord om nog langer door te gaan. Zeker met mijn beroep”, nam hij na 25 jaar handbal met pijn in het hart afscheid.

Zijn banden met Quintus, waar hij een mooie periode beleefde, gingen nooit verloren. Het verzoek van Jack van Lier en de Stichting Topsport Quintus deed hem dan ook goed. Vooral, omdat hij zich verder in het trainersvak wil bekwamen en bezig is met zijn hoogste trainersdiploma.

Geert Hinskens enthousiast: “Ik had al de ambitie om trainer te worden. Daarvoor had ik nog geen tijdpad uitgestippeld, maar dit komt op het goede moment. Ik heb een jaar niks gedaan en toen Jack mij vroeg heb daar rustig over nagedacht. Het trainerschap kost veel tijd en energie en ik woon in Amsterdam. Maar na goed afwegen en overleg met het thuisfront heb ik besloten het te doen. Alles valt te plannen.”

Ambitieus

Hinskens heeft wél als voorwaarde gesteld, dat de selectie minimaal vier keer per week gaat trainen. “Dat vind ik een vereiste om de stap te maken naar de BENE-League. En ook de krachttraining moet worden uitgebreid. De club is ambitieus genoeg om hogerop te willen. Met deze nieuwe groep is dat ook haalbaar. Die jonge gasten staan te trappelen, maar dan moeten we flink aan de slag.”

Collega Jack van Lier, die samen met Geert Hinskens het technisch duo vormt, is al even positief. “Ik ken Geert nog uit de tijd dat hij bij Quintus handbalde. Samen trainden en coachten wij toen de jeugd. Een rustige en sociale jongen die goed in de groep ligt. Hij heeft een grote tactische kennis en heeft veel ervaring opgedaan door op het hoogste niveau met toptrainers te werken. Daar kunnen wij bij Quintus veel profijt van hebben.”

cover  Geert Hinskens, in Volendam-shirt

foto archief HSP /  foto Reza

Deel dit bericht