Nieuws

Trainer/coach Peter Dijkstra stop bij Cometas

Trainer/coach Peter Dijkstra (54) stopt aan het eind van het seizoen bij de Friese handbalclub Cometas met zijn functie van trainer/coach bij de heren selectie. Dijkstra had zichzelf tot doel gesteld met zijn team te promoveren van de Hoofdklasse A naar de Tweede Divisie. Met de tweede plek in de reguliere competitie kreeg Cometas de mogelijkheid nog via de extra promotiewedstrijden om naar de tweede divisie te promoveren maar de ploeg uit Leeuwarden struikelde in het zicht van de haven op de vierde plek.

Vooraf had hij al aangegeven te zullen gaan stoppen, indien dit doel niet behaald zou worden. Ondanks het feit, dat dit slechts op een haar na niet is gelukt, geeft hij nu toch gevolg aan zijn voornemen.

Het bestuur van Cometas betreurt zijn besluit maar respecteert de keus die hij gemaakt heeft. Men vinden het jammer dat hij er mee op houdt maar men gaat op zoek naar een waardige opvolger.Als lid van de Technische commissie blijft Dijkstra op beleidsmatig vlak wel betrokken bij de vereniging.

Bij de dames selectie heeft een wisseling van de wacht plaats gevonden Trainer/coach Piet Feddema draagt zijn vaandel over aan Babet de Boer van Dijk, met ingang van komend seizoen. Zij is een Cometiaan in hart en nieren en heeft afgelopen seizoen al meegedraaid als assistent coach van Feddema 

Deel dit bericht