Nieuws

Trierer Miezen nemen afscheid van trainer Andy Palm

Door Frits Feuler –Met onmiddellijke ingang scheiden de wegen van de uit het Belgische Euprn afkomstige trainer Andy Palm en de vrouwenploeg van de Trierer Miezen. Na vier opeenvolgende nederlagen komt de ploeg nu in acuut degradatiegevaar. Bij Trier speelt de uit Meerssen afkomstige Linsey Houben.

“Het afscheid verloopt respectvol, we zijn dankbaar wat Andy vanaf het begin van het seizoen heeft gepresteerd. Wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan. Hij zag in dat op dit moment een trainerswissel noodgedwongen moest plaats vinden,” luidt een gedeelte uit het persbericht.

Ralf Martin, trainer van de eerste herenploeg, neemt zijn taken over tot het einde van het seizoen, met assistentie van Sina Eckelt. “Dat Ralf hier inspringt, is niet vanzelfsprekend. Hij traint niet alleen de eerste herenploeg maar ook de meisjes C-jeugd in de Oberliga. Hij kent de situatie en de ploeg en sprong eind 2015 al eens in de bres,” staat verder in het persbericht te lezen.

Trier staat, na 21 van de 28 duels, op de voorlaatste plek in de tweede Bundesliga. Met nog vier ploegen – Nurtingen,  Werder Bremen, Badenstedt en Zwickau met elk 17 punten – wordt gestreden om niet op de vier laatste degradatieplekken terecht te komen.  Op 7 april gaat Trier op bezoek bij Kirchof (22 punten), een week later ontvangt men Waiblingen (23 punten). Afgelopen zondag verloor Trier in eigen hal van Füchse Berlin (23-26). 

Deel dit bericht