Nieuws

Tussies Metzingen mogen hopen op groepsfase in EHF Cup

Tussies Metzingen mogen hopen op groepsfase in EHF Cup

Spannende week voor Esbjerg, Dortmund en Nykobing

Door Frits Feuler - In de EHF Cup bij de vrouwen werd begonnen met de de eerste duels in de derde kwalificatieronde. Komend weekeinde worden de returns gespeeld. Naast de twaalf winnaars stromen ook de vier nummers vier uit de groepsfase van de Champions League in in de groepsfase.

Team Esbjerg, met Estavana Polman, miste thuis, voor 1400 toeschouwers in de Blue Water Dokken, de slag door slechts met 29-28 (rust 13-12) te winnen van het Franse Paris 92. Zes treffers liet Polman optekenen.

Kan Estavana Polman na volgend weekeinde ook juichen met Team Esbjerg?

TuS Metzingen, met o.a. keepster Jesse van de Polder en Kelly Vollebregt, staat met een been in de groepsfase na de duidelijke uitzegen bij het Tsjechische Banik Most: 19-28. Amega en Haggerty scoorden beiden één keer.

Coach Gino Smits redde het met BVB Dortmund, met de beide doelvrouwen Rinka Duijndam en Yara Ten Holte, in eigen huis voor 840 fans niet tegen het Roemeense Craiova: 17-19. Halverwege (9-9) kon het duel nog alle kanten op. Uiteindelijk stapten de gasten met de twee punten in het vliegtuig. Plaatsing voor de groepsfase kan door Smits c.s. alleen nog worden afgedwongen met een enorme stunt in Roemenië. Harma van Kreij trof tweemaal de roos.

Het Deense Nykøbing hield de winst tegen het Zweedse Höörs in eigen hal: 27-24. Of die marge komende week voldoende is om Europees verder te gaan, is twijfelachtig. Dione Housheer scoorde een keer.

In de Deense vrouwencompetitie won Sonderjyske, de ploeg van keepster Claudia Rompen, in de eerste divisie het thuisduel tegen Hadsten met de alleszeggende cijfers 30-15. Claudia noteerde een stoppercentage van 64%!

Sonderjyske klimt naar plek twee, met 10 uit 7 en 3 punten achter op koploper Horsens.

Deel dit bericht