Nieuws

TVB 1898 Stuttgart ontslaat trainer Markus Baur

Ploeg van Bobby Schagen in degradatiezorgen

 
Door Frits Feuler – Voor trainer Markus Baur, aanvoerder van de Duitse nationale ploeg, die in 2007 in Keulen wereldkampioen werd, zit zijn job als trainer van TVB 1898 Stuttgart, de club waarvoor ook Bobby Schagen speelt, er sinds gisteren op. Directeur Jürgen Schweikardt zal het team tot het einde van het seizoen trainen. 
 
“We hadden niet zo snel een plan B liggen na dit ontslag,” meldt Christian May namens de club. “Hebben wel ideeën, contacten zijn er echter nog niet. Zouden we snel met een nieuwe coach een overeenkomst kunnen bewerkstelligen, dan doet Jürgen weer een stapje terug.”
 
Stuttgart bungelt ook in de onderste helft van de Bundesliga. Na de verrassende nederlaag tegen Lübbecke was er al crisisberaad en na het duel tegen Hannover wilde bestuur en trainer samen om de tafel. “We zijn echter tot de conclusie gekomen dat het team nog een keer een impuls nodig heeft. Er zijn niet veel mogelijkheden meer om dat met spelers van buitenaf te doen. Daarom hebben we besloten om de trainer te ontslaan,” luidde de verklaring. 
 
Voor het duel tegen debutant Ludwigshafen – die ploeg verloor zondag met 31-26 bij VfL Gummersbach – moet de nieuwe coach al meteen twee dreunen incasseren. Tobias Schimmelbauer en de na de jaarwisseling aangetrokken Robert Markotic vallen met blessures langdurig uit. “Dus is het improviseren geblazen,” volgens de nieuwe technische baas. “Een belangrijk duel tegen een directe concurrent, die wedstrijd moeten we hoe dan ook winnen!” Na tien nederlagen geen al te best vooruitzicht. Twee punten scheiden Stuttgart tot een degradatieplaats.
 
De club heeft niet alleen gedacht aan het sportieve gedeelte maar ook financieel zou het aantrekken van een nieuwe coach nog extra op het clubbudget drukken.  
  
Schweikardt trainde de ploeg ook al tussen 2013 en 2015. 
Deel dit bericht