Nieuws

Twee treffers Lynn Molenaar bij Molde

Van de Redactie - Met twee gewonnen wedstrijden deze week doet Molde goede zaken op de ranglijst. Nadat er afgelopen zondag al twee winstpunten konden worden bijgeschreven met een 27-20 winst op nummer 9, Oppsal moest gisteravond hekkensluiter Follo er ook eraan geloven. De uitwedstrijd leverde een overtuigende 25-28 zege op voor de ploeg van coach Helle Thomsen die zonder Martine Smeets – naar Metz - verder gaat. Lynn Molenaar kreeg twee treffers achter haar naam.

Molde bezet momenteel plek vijf in de Eliteserien, met 15 punten uit 14 duels.

Annick Lipman met haar ploeg Byasen, de nummer twee met 23 uit 14, ook tot winst bij Oppsal: 25-32. Byasen heeft vijf punten minder dan de ongeslagen koploper Kristiansand.

In Denemarken twee verrassingen: koploper Esbjerg moest voor het eerst in deze competitie de punten delen. Het uitduel bij Aarhus leverde, ondanks zes treffers van Estavana Polman, een 23-23 eindstand op. Nummer twee, Kopenhagen, maakte geen fout en won met 24-32 bij Aalborg. Nederlandse treffers kwamen van Debbie Bont (6) en Larissa Nüsser (2), Nyala Krullaars scoorde niet.

Odense, de nummer 4, liet zich in eigen huis verrassen door Ajax Kopenhagen: 27-28. Nycke Groot scoorde éénmaal. Odense blijft op plaats 4, met 24 punten uit 17 duels. Evenveel als Herning-Ikast en twee minder dan Kopenhagen.

Nykobing slaagde er niet in om het thuisvoordeel tegen Randers in winst om te zetten: het werd 29-29. De ploeg van Dione Housheer die vier keer raak schoot, blijft koploper in de degradatiezone.

Horsens, de ploeg van Claudia Rompen – zij revalideert nog steeds van een blessure aan haar hoofd – en dertiende op de ranglijst, gaat morgen op bezoek bij nummer 9, Silkeborg.

In Duitsland maakte Thüringer, de nummer drie geen fout en won het uitduel bij Bad Wildungen met 21-31. Sabine Heusdens trof 4 keer waarvan twee pingels. Maxime Struijs en Miranda Schmidt-Robben kregen twee streepjes. Sabine Heusdens bezet op de topschutterslijst plaats 3, met 72 treffers: 42 velddoelpunten en 30 van de 40 benutte strafworpen.

Bensheim-Auerbach, inmiddels afgezakt naar plaats 8 na zes nederlagen in de laatste acht duels, hield thuis geen punten over aan het duel met nummer twee, Bietigheim: 25-30. Sara van Gulik en Sanne Hoestra scoorden ieder tweemaal. Bij de gasten kwam Laura van der Heijden tot 5 doelpunten. Zij bezet op de schutterslijst plaats 6, met 68 velddoelpunten. Angela Malestein scoorde vier keer waarvan een strafworp. Maura Visser kwam niet tot treffers.

Myrthe Schoenaker (Oldenburg) staat achtste op de lijst van beste schutters met 64 treffers: 28 vanuit het veld, 36 van de 42 benutte strafworpen. Een plaats lager vinden we Tessa van zijl (Blomberg-Lippe): 59 keer raak, 58 van voor de cirkel en een benutte strafworp.

Bij TBV Lemgo (mannen) heeft de clubleiding snel gereageerd op de langdurige absentie van Fabian van Olphen. Defensiespecialist Evars Klesniks (39) werd voor de rest van het seizoen gecontracteerd. De Lets international speelde meer dan 300 duels in de Bundesliga en stond tot 2018 onder contract bij Wetzlar. Dit seizoen kwam hij uit voor Germania Tribe in de derde Liga en was met Letland actief op het EK in Noorwegen en speelde ook tegen Nederland. In de drie groepsduels scoorde de nummer 44 niet.  

cover Lynn Molenaar

Deel dit bericht