Nieuws

Twee handbalprofs Vardar Europees de klos

Twee handbalprofs Vardar Europees de klos

Door Frits Feuler– De EHF-strafcommissie heeft twee profhandballers van Vardar Skopje bestraft, zo vlak voor de zesde speelronde. De straffen werden uitgesproken naar aanleiding van het Champions League-duel tussen Kielce en Vardar op 14 oktober jl. Daarin werden twee directe rode kaarten uitgedeeld aan Alex Dujshebaev (Kielce) en Vuko Borozan van Skopje. Bovendien toonde Timur Dibirov (Vardar) grof onsportief gedrag.

Vuko Borozan

Vuko Borozan kreeg in de 14e minuut de rode kaart nadat hij in de defensie een tegenstander met zijn onderarm in het gezicht had geslagen. Zijn actie wordt gezien als ’agressief, meedogenloos en op geen enkele manier acceptabel als normale verdedigingsactie die op deze manier de lichamelijke integriteit van de tegenstander in gevaar heeft gebracht’ geeft de strafcommissie in haar uitspraak over het voorval aan. Borozan werd voor het thuisduel tegen Brest HC Meshkov geschorst.

Alex Dujshebaev

In de 35e minuut zag Alex Dujshebaev (Kielce) ook de rode kaart nadat hij na een overtreding zijn tegenstander nogmaals duwde. De strafcommissie oordeelde dat deze actie niet als ‘soms agressief of roekeloos’ was en benadrukt in de uitspraak dat het ‘op geen enkele manier de fysieke integriteit van de tegenstander heeft bedreigd.’ De rode kaart was voldoende, dus kan Dujshebaev zondag tegen Barcelona ‘gewoon’ meedoen.

Timur Dibirov maakte maakte een beledigend gebaar naar het publiek toen hij het veld verliet na het einde van de wedstrijd. De strafcommissie van de EHF classificeert dit als ‘in strijd met de principes van fair play en sportiviteit’. De Rus kreeg een geldboete van 3000 euro, waarvan 1000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

      Timur Dibirov

Tegen de drie straffen kunnen de clubs nog binnen een week in beroep gaan.

Deel dit bericht