Nieuws

Twee nieuwe keepsters voor Foreholte

Door de redactie - Aan het eind van het afgelopen seizoen is een aantal keepers gestopt bij eredivisionist Foreholte. Hierdoor was coach Ken van Hasselt gedwongen op zoek te gaan naar versterking op deze positie.  Met de komst van Feline Lanooy (Aalsmeer) zijn er deze week nog twee keepers bij gekomen.

Van Hellas maakt Sanne de Laater de overstap naar de Voorhoutse selectie. De Laater (20 jaar) heeft afgelopen seizoen in de tweede divisie gespeeld. Zij wil de uitdaging aangaan om het maximale uit zichzelf te gaan halen. Afgelopen weken trainde ze al mee en bij de oefenwedstrijden heeft ze een stabiele indruk achtergelaten. “Sanne is een jonge keepster met een goede techniek”, aldus Van Hasselt. "Samen met de keeperstrainer hebben we een plan gemaakt waar Sanne in moet groeien en verbeteren. We verwachten dat ze dit waar kan maken!”.

De Laater is ook blij met de overstap: “Ik krijg de kans om te trainen en spelen op eredivisieniveau, dat is een grote uitdaging waar ik verwacht veel stappen te kunnen gaan zetten als keepster. Met het opgestelde plan hoop ik daarnaast ook van waarde te kunnen zijn voor het team”.

Naast De Laater, maakt ook Anne de Vries de overstap naar Foreholte. De Vries (21 jaar) komt uit de hoofdklasse en heeft afgelopen jaren het doel bij het Amsterdamse Zeeburg verdedigd. “Met de zoektocht naar een nieuwe keeper heb ik een oud-teamgenoot van mij gevraagd of hij keepsters weet die de ambitie hebben om hogerop te willen spelen”, zo vertelt trainer-coach Ken van Hasselt.

 “Zo kwam ik in contact met Anne”, aldus de coach. “Na een aantal trainingen en een trial (tegen Kwiek en Borhave) afgelopen weekend, heeft ze een positieve en gretige indruk achter gelaten. Ze wil beter worden en beseft dat ze daar extra hard voor moet werken. Een combinatie waarmee ik verwacht dat ze een zeer positieve ontwikkeling zal doormaken komend seizoen”.

De Vries heeft lang getwijfeld over de stap. "Bij Zeeburg had ik een ontzettend leuk team, waardoor de keuze erg lastig was. Ik heb er toch voor gekozen om mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast hoop ik dit seizoen mijn techniek verder te kunnen verbeteren".  

Deel dit bericht