Twee teams van Aalsmeer door naar kwartfinale beker

Twee teams van FIQAS Aalsmeer hebben zich woensdagavond geplaatste voor de kwartfinale ven het bekertoernooi. Het Eerste herenteam dat uitkomt in de BENE-League moest naar het Drentse Rolde voor de wedstrijd tegen Tweede divisionist Buro Hollema Unitas. De thuisploeg had geen schijn van kans tegen Noord Hollanders. Na de  7-25 ruststand zegevierde Aalsmeer met 14-45 en plaats zich daarmee voor de kwartfinale.

Team III, zoals ze zichzelf noemen,  ofwel Aalsmeer 3 dat uitkomt in de eerste divisie  speelde thuis tegen eredivisionist OCI-LIONS 2. De oud gediende hadden een verlenging nodig om de Limburgse talenten te verslaan na de 15-14 ruststand 29-29 eindstand, In de verlenging werd aan de lopende band gescoord. Aalsmeer won na twee keer vijf minuten verlengen met 37-35

“Het was een slechte wedstrijd van onze kant met dramatische scheidsrechters” vertelde LIONS coach Bart Hofmeijer na afloop. “We zijn van onze offensieve dekking terug moeten gaan naar de 6:0 omdat de scheidsrechters ieder contact affloten. Daarnaast hebben we zelf ook teveel kansen gemist. Ook in de verlenging maken we weer dezelfde fouten Daarmee zie je dat ervaring heel belangrijk is”

FIQAS Aalsmeer  2 speelt donedrdagavond de thuiswedstrijd in de achtstefinale tegen JMS Hurry Up om 20:00 uur in de Bloemhof