Nieuws

Tweede helft competitie van start

Tweede helft competitie van start

Van de Redactie – Na een korte onderbreking gaat komend weekeinde voor de meeste teams de tweede helft van de competitie van start.

In de BENE-League is het nog even wachten vanwege oefeninterlands van de beide nationale ploegen.

De mannen in de eredivisie hebben een verlengde winterstop: pas in het weekeinde van 19 en 20 januari worden de schoenen weer ‘uit het vet gehaald’. In de hoogste divisie bij de vrouwen wordt donderdag 10 januari gestart met het inhaalduel tussen VOC en Foreholte. Vanaf 12 en 13 januari begint speelronde 12 van de in totaal 18.

In de lagere divisies neemt met name in de top de spanning toe. Kampioen worden, promoveren. Welke ploeg heeft dat nou niet aan het begin van het seizoen op het verlanglijstje gezet?

In de eerste divisie bij de vrouwen gaat alle aandacht uit naar achtervolger Volendam tegen koploper Voorwaarts. Wil de ploeg van Ruud van de Broeck de acht punten achterstand als nummer drie verkleinen, dan is winst noodzakelijk. Nummer 2, de reserves van Quintus, mogen bij het bezoek aan Westsite op degelijke tegenstand rekenen.

Bij de mannen trekt de topper tussen Olympia/DOS (15-23) en koploper Hercules (15-25) de aandacht. Willen de Ossenaren nog in de race voor de titel blijven, rest er maar een opdracht: twee punten bij elkaar knokken!

In de tweede divisies zijn de ranglijsten halverwege ook opgemaakt. Verrassende posities aan de bovenkant maar ook onderin.

Bij de vrouwen in 2A gaat De Tukkers (11-19) fier op kop. Of het bezoekende Zenderen Vooruit een verrassing in petto heeft? Nummer 3, Geel Zwart (15-17) ontvangt nummer vier, de reserves van SEW (15-15). Onnodig te vertellen dat de ploeg uit ’t Zand twee punten nodig hebben om in het spoor van de koploper uit Albergen, met trainster Olga Assink, te blijven.

Bij de mannen heeft US (11-19) een redelijk ruime marge ten opzichte van Ha-STU en Tonegido (11-15). Op bezoek komt Reehorst (11-14) dat bij een mogelijke uitzege korter bij de Amsterdamse koploper komt. Ha-STU krijgt het thuis niet cadeau van Eemland (15-12) dat met een nieuwe technische baas mogelijk voor een verrassing zorgt.

In 2B (11 teams) bij de vrouwen heeft koploper Velo (10-18) nog een vrij weekeind en kan toezien hoe achtervolger PSV (10-16) in de streekderby tegen Bevo (15-14) alles uit de kast moet halen om bij te blijven.

Bjorn Willunat, coach Bevo-vrouwen

Bij de mannen de ‘kraker’ tussen koploper Witte Ster (11-17) en nummer drie, Habo ’95 (11-16). Nummer twee, DWS (15-17) ontvangt Heerle (11-14) en ziet de bezoekers natuurlijk liever op grotere afstand na een uur handbal. Quintus 3 en Apollo, beide ploegen met 13 uit 11, vechten in een onderling duel uit wie door een zege voorlopig naar de top drie mag blijven lonken.

Deel dit bericht