Uitslagen dinsdagavond achtste finale dames bekertoernooi

De kop is er af: de eerste wedstrijden in de landelijke bekercompetitie bij de dames zitten er op. De eerste uitslagen zijn ook, zoals je zo normaliter had mogen verwachten. Maar in een bekertoernooi weet je dat nooit zeker. Handbal Venlo, Borhave, V&L en Dalfsen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale.

Voor Handbal Venlo werd het nog een moeilijke wedstrijd tegen E&O. Maar men kon in de slotfase toch het verschil maken. VZV had vanaf het begin geen kans tegen DSVD en is uitgeschakeld.

Kijk hier voor alle bekeruitslagen

DSVD - VZV

Voor VZV werd de ontmoeting tegen DSVD een drama. De eredivisionist werd de eerste veertig minuten gedeclasseerd. Het eerste kwartier kon VZV de thuisploeg nog enigszins volgen (6-5) maar daarna was het DSVD dat de toon zette. Na de 16-9 ruststand liep de koploper uit de eerste divisie in de eerste tien minuten van de tweede helft weg naar een 29-11 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Tot tien minuten voor het einde ging het gelijk op. Vanaf de 34-17 tussenstand kon VZ nog wat terug doen maar het was cosmetisch.

De ploeg uit ’t Veld kwam er niet aan te pas en verloor met 37-25 en kan zich nu volledig gaan ficussen op het behoud van het eredivisieschap. “We hebben een mooie wedstrijd gespeeld,” vertelt DSVD- coach Jildou Dijkstra. “We hebben goed op tempo gespeeld en in de dekking offensief. Als collectief hebben we laten zien waar we staan".

Handbal Venlo - E&O

Net als twee weken geleden kenden de handbalsters van Handbal Venlo dinsdagavond een nog moeizamer uurtje tegen de puntloze hekkensluiter van eredivisie, E&O. De Venlose ploeg miste veel te veel kansen en hield daarmee de tegenstander in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft stond er een 5-5 tussenstand op het scorebord in sporthal Craneveld. In het tweede deel kon de thuisploeg een kleine voorsprong opbouwen en ging met een 15-12 tussenstand de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft kon Venlo niet de wedstrijd naar haar hand zetten. Integendeel, E&O kwam terug in de wedstrijd en kwam weer op gelijke hoogte : 19-19. Daarna werd het een gelijk opgaande strijd. Pas in de laatste vijf minuten kon Venlo een gaatje van twee doelpunten slaan (25-23) maar pas in de laatste twee minuten wist men de overwinning veilig te stellen: 28-24.

SEW – Borhave

In een spannende wedstrijd wisten de handbalsters van Borhave uit bij SEW zich te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Het duurde even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. In de eerste acht minuten werden er veel kansen gemist waaronder twee zevenmeters door SEW. Dat verklaart de  2-3 tussenstand. Tot de 20e minuut en een 8-8 stand ging het gelijk op. In de laatste tien minuten was SEW het even kwijt en zag men het beter spelende Borhave uitlopen naar de 10-15 ruststand.

In de tweede helft leek de wedstrijd snel gespeeld te zijn als Borhave binnen drie minuten uitloopt naar 10-18. Toch herstelt SEW zich en weet langzaam punt voor punt terug in de wedstrijd te komen. Halverwege de tweede helft bedraagt het verschil nog drie doelpunten: 17-20. Daar blijft het hangen tot SEW vier minuten voor het einde van 18-22  terugkomt en de aansluitingstreffer weet te scoren: 21-22 . De wedstrijd lag weer helemaal open. De coach van Borhave, Rik Philips,neemt echter een time-out die goed uitpakte  voor zijn ploeg De gasten sloten de dekking en wisten ook weer te scoren waardoor ze konden uitlopen naar de 21-25 eindstand. Daarmee is een plek in de kwart finale hun deel.

Aalsmeer – V&L

De handbalsters van V&L kwamen sterk uit de startblokken en namen een 1-4 voorsprong. De Limburgse ploeg zag Aalsmeer weer snel op gelijke hoogte komen, bij 5-5, 6-6 en 7-7. Met vier doelpunten op rij sloegen de Limburgse dames weer een gaatje naar 7-11. Die marge werd uiteindelijk uitgebouwd naar een 10-18 ruststand.

Na rust liep V&L meteen uit naar 10-20. Daarmee was het gelopen. Eerstedivisionist Aalsmeer zag de gasten alleen maar steeds verder weg lopen naar een maximale voorsprong van veertien doelpunten: 14-28. Met een 16-29 overwinning heeft de ploeg uit Geleen zich uiteindelijk gemakkelijk geplaatst voor de kwart finale.

Quintus 2 – Dalfsen

Ook de handbalsters van Dalfsen hebben zich uiteindelijk tegen het talenteam van Quintus 2 gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Vooral in de eerste helft ondervond men veel tegenstand van de Heulse talenten. In de eerste 20 minuten een gelijk opgaande strrijd. Quintus kon ook een kleine voorsprong realiseren van twee doelpunten (11-9), mede ook doordat Dalfsen te veel kansen onbenut liet. Ook Quintus liet mogelijkheden onbenut om een grotere marge te creëren. Met vijf doelpunten op rij kon Dalfsen dan toch aan het eind van de eerste helft een eerste een gaatje slaan naar 11-14. Die marge kon men vasthouden tot de rust: 14-17.

Na rust werd het verschil meteen opgevoerd naar 14-19 waarna deze marge van vijf doelpunten. som een meer, soms een minder, geruime tijd op het scorebord bleef staan. Vanaf 19-25 weet Dalfsen dan wel door te drukken en loopt uit naar 20-29. Daarna wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld en weet de titelverdediger zich met een 27-36 overwinning te plaatsen voor de kwartfinale.