Unicum voor Ha-Stu: vijf jaar op rij winnaar regiobeker

Door Niels Steijvers - Na de goede wedstrijd afgelopen zondag tegen U.S. stond er dinsdag alweer een wedstrijd op het programma in de landelijke bekercompetitie. Na twee overwinningen in de voorgaande speelrondes is de Nijmeegse ploeg in de regiofinale belandt en dat is niet voor het eerst. De laatste 4 jaar wist men elk jaar de finale om de regiobeker te bereiken én te winnen; een unieke prestatie in het Nederlandse handbal en al helemaal voor een studentenclub! Bij een overwinning zou dus de vijfde regiobeker in vijf jaar tijd aan het palmares kunnen worden toegevoegd.

Daarvoor moest wel eerst nog afgerekend worden met de heren van Artemis’15 uit Doetinchem. Dit team komt uit in de Hoofdklasse, maar heeft voorheen in de Tweede Divisie gespeeld en uit voorgaande wedstrijden bleek dat onderschatting dodelijk zou kunnen zijn.

Ondanks deze kennis startten de mannen van Ha-Stu slap aan de wedstrijd: van beide kanten viel er weinig creativiteit in de aanval te bespeuren en werden veel kansen knullig om zeep geholpen. Waar de Nijmegenaren kans op kans misten, had de statische aanval van de Doetinchemse ploeg vooral succes met een aantal onderhandse schoten en combinaties met de cirkelloper. Hierdoor wisten de gastheren in het spoor van Ha-Stu te blijven. De uitermatige rommelige en slechte eerste helft werd dan ook afgesloten met een 14-11 voorsprong voor de gasten.

Beleving

Na rust was er de hoop dat er meer beleving in de wedstrijd zou komen, maar niets was minder waar: hoewel de tribune aardig gevuld was, bleef het behoorlijk stil in de zaal. Waar de thuisploeg met name kwaliteit miste om echt door te kunnen drukken en het verschil kleiner te maken, was het Ha-Stu dat door opnieuw slordig en onrustig spel veel kansen in de aanval liet liggen. Kansen die er kwamen werden regelmatig gekeerd door de keeper. Omdat het verschil qua doelpunten toch telkens rond de 5 schommelde, bleef er tot het einde nog sprake van spanning. Pas toen de voorsprong tot 8 doelpunten opliep konden de studenten echt zeker zijn van weer een 1/8e-finale. De laatste minuten mocht Artemis’15 nog terugkomen tot 4 doelpunten verschil, maar deze inhaalrace kwam te laat en het fluitsignaal van de arbiters klonk bij een eindstand van 26-31.

Feestvreugde
Weinig gejuich direct na afloop, omdat de spelers zich toch wel beseften dat het vertoonde spel ver onder de maat was. Niettemin maakte dit besef al snel plaats voor feestvreugde, want voor de 5e keer op rij mag de kleine Nijmeegse club zich opmaken voor de komst van een eredivisie- of BENE-League-team in de eigen sporthal! Voorgaande jaren werden wedstrijden tegen Swift Arnhem (huidige DFS), Quintus, Volendam en Lions ruim verloren, maar bleken deze potjes een feestje voor het team en de hele club.

We kijken uit naar de loting en welke tegenstander aan ons gekoppeld gaat worden in deze jubileum-editie!

cover Vijfvoudig winnaar van de regiofinale: Ha-Stu uit Nijmegen!