Nieuws

Van Olphen en Schagen productief

Door Frits Feuler –In de Bundesliga bij de mannen werd een midweek-programma afgewerkt. De Nederlandse inbreng had reden tot juichen. Gisteren kwam Jeffrey Boomhouwer (5 treffers) met Bergischer al tot een 35-26 zege op Erlangen. Lemgo, met Fabian van Olphen, haalde thuis flink uit tegen nu rode lantaarndrager VfL Gummersbach: 30-16. Halverwege de tweede helft bedroeg de marge zelfs veertien treffers: 25-11. Van Olphen pakte niet alleen een gele kaart maar scoorde ook tweemaal voor zijn ploeg die naar de zesde plek klimt met vier punten uit vier duels.

Stuttgart, de ploeg van Bobby Schagen, had het in eigen huis lastig tegen Wetzlar: 30-28. Na de pauze (14-9) kwamen de gasten bij 18-19 zelfs op voorsprong en moest de Zuid-Duitse ploeg alles uit de kast halen om een nederlaag te voorkomen. Aan Schagen lag het niet, want die scoorde zes keer.

In de Deense vrouwencompetitie haalde Kopenhagen voor eigen publiek ongenadig hard uit tegen Randers: 35-18 (19-12). Debbie Bont (5) en Larissa Nusser (4) droegen bij aan de doelpuntenproductie. Kelly Dulfer kwam niet op de lijst van doelpuntenmakers.

Dione Housheer ging met haar ploeg Nykobing op bezoek bij Skanderborg en won, na een 11-12 ruststand, met 24-27. De voormalig VOC-speelster scoorde één keer.

In Tongeren oefenden Handbal Tongeren en Smezo BFC nog een keer, zo vlak voor de competitie. De Belgische BNL-deelenemer won met 32-24 (16-15).

Deel dit bericht