Nieuws

Van Olphen met winnende treffer voor Lemgo in slotseconde

Inhaalrace beloond met twee punten

Door Frits Feuler – In de Duitse Bundesliga behaalde TBV Lemgo Lippe, voor 3500 toeschouwers, haar eerste thuiszege door een 25-24 (12-14) zege op Wetzlar. Met twee punten uit twee duels bezet Lemgo de negende plaats.

Grote man bij Lemgo was Fabian van Olphen. Pas kort voor het duel kreeg hij ‘groen licht’ om te spelen. Met negen treffers (!) had hij een belangrijk aandeel in de twee punten. Zijn ploeg moest gedurende de wedstrijd een achterstand van drie punten goed maken en slaagde erin kort voor tijd de winnende te laten aantekenen. In 2009 was het de laatste keer dat de gasten met een zege uit de nu tot Phoenix Contact Arena omgedoopte sporthal in Lemgo konden vertrekken.

Die belangrijke winnende treffer kwam van de hand van Van Olphen. Vier minuten voor affluiten stond het nog 22-24. Lemgo haalde defensief alles uit de kast. Tim Suton zorgde voor de ‘Anschlusstreffer’: 23-24. Coach Florian Kehrmann nam een time out en zijn tactisch nummertje had succes via de ingelopen Dominik Ebner: 24-24.  

De slotseconden werden dramatisch en spannend. Iedere fout zou dodelijk kunnen zijn. 75 seconden voor tijd naam Wetzlar-coach Kai Wandschneider zijn laatste time out. Het laatste schot werd een prooi voor Lemgo-doelman Wyszomirski.

De thuisploeg probeerde de resterende 45 seconden uit te spelen, kreeg tussendoor passief spel aangezegd. Drie tellen nog. Vrije worp. Blok door Lemgo voor Van Olphen. De Nederlander bekroonde zijn uitstekende prestatie in dit duel in zowel verdediging als aanval met de ‘winning goal’: 25-24.

Deel dit bericht