HandbalshopMizuno 2017Guus Hölscher Topsport Award
Vandaag Live  Finales twee Champions League kwalificatietoernooien

Vandaag Live Finales twee Champions League kwalificatietoernooien

10 september 2017, 00:01 uur

Zaterdag zijn de halve finale gespeeld bij de twee Champions League kwalificatietoernooien in het Noorse Kristiansand en het Duitse Nordhausen. Bij drie van de vier wedstrijden was er spraken van een groot klassenverschil tussen beide ploegen

In groep A was de thuisspelende ploeg Vipers Kristiansand  veel te strek voor het Wit Russische  HC Gomel . Na een 27-10 ruststand  won de Noorse nummer twee van afgelopen seizoen met 43 -19  De rechter opbouwster van Kristiansand  Tonje Refsnes haalde het einde van de wedstrijd niet. Na drie keer twee minuten kreeg zij rood. Linn Jorum Sulland was met acht treffers topscorer bij de Noorse ploeg. Agbaba Marija scoorde vijf maal voor Gomel

De tweede wedstrijd tussen het Kroatische HC Podravka Vegeta  en het Turkse Kastamonu Belediyesi GSK  eindigde na ee 11-11 rustand in een 21-17  overwinning voor Podravka Vegeta. Ekatarina Nemaskalo scoorde vijf maal voor Kroatische ploeg. De Kroatische Kristina Elez, vorig jaar nog spelende bij HC Podravka Vegeta, werd de topscorer van de wedstrijd met negen doelpunten  voor Kastamonu Belediyesi.

In groep B domineerde het Duitse Thuringer HC en het Zweedse H65 Höörs hun wedstrijd. Thuringer Hc versloeg in de eerste halve finale wedstrijd het Spaanse Mecalia Atletico Guardes na een 13-9 ruststand met 31-21. De Slowaakse Lydia Jakubisova in dienst bij Thuringer werd topscore met zes doelpunten. Naiara Egozkue Extremado scoorde ook zes maal voor haar Spaanse ploeg.

De viervoudige winnaar van de Champions League het Oostrenrijke Hypo Niederösterreich is geen schim meer van de sterrenploeg van weleer. Tegen  het Zweedse H 65 Höörs HK werd er na een 14-12 ruststand met 32-19 verloren . Emma Lindqvist werd in deze wedstrijd de topscorer met zeven doelpunten voor Höörs. De Oostenrijkse Marina Topic prikte er zes binnen voor heer ploeg.

Groep B

12:00 plaats 3/4  Mecalia Atletico Guardes vs. Hypo Niederösterreich

15:00 Finale Thuringer HC vs. H65 Höörs HK

Groep A

16:00  plaats 3/4 HC Gomel vs. Kastamonu Belediyesi GSK

18:30  Finale Vipers Kristiansand  vs HC Podravka Vegeta 

De wedstrijden zijn live te volgen via Live stream  Kijk hier verder voor de streams

  

Laatste update: 10 september 2017, 00:00 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt