Nieuws

Vandaag Live: Twee halve finales heren beker

Vandaag staan bij de heren handballers de twee halve finales uit het bekertoernooi op het programma.

De absolute topper in deze halve finale vindt vanavond om 20:30 uur plaats in de Stadssporthal in Sittard waar OCI-LIONS en Herpertz Bevo Hc elkaar voor de tweede keer binnen drie dagen gaan tegenkomen. Afgelopen weekend was het drie kwartier een gelijkopgaande wedstrijd maar in de slotfase kon LIONS nog weg lopen naar een  ruime overwinning.

Vanavond is het echter weer een heel andere wedstrijd. LIONS is de bekerwinnaar van de afgelopen drie jaar en zal er alles aan doen om haar titel op Hemelvaartsdag te verdedigen. Maar men realiseert zich ook dat het voor Bevo zo’n beetje de laatste kans is om dit seizoen nog voor de prijzen mee te kunnen spelen. Het is de vierde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar treffen. De eerste wedstrijd van het seizoen in Panningen eindigde in een gelijkspel. De tweede wedstrijd Sittard werd gewonnen door LIONS waardoor  Bevo uiteindelijk deelname aan de Final4 van de BENE-League verspeelde.

De nederlaag van afgelopen week betekende dat de ploeg uit Panningen op achterstand werd gezet in de strijd om een van de twee finaleplaatsen voor de landstitel, al is men hier nog niet geheel kansloos op deelname aan de finale, het is echter wel een lastige klus om te klaren.

De snelste weg naar een finale en een mogelijke hoofdprijs is dan ook om de bekerfinale halen. Het kan dan ook niet anders: Het zal vanavond weer een felle en harde strijd gaan worden tussen twee ploegen waar de adrenaline al gaat stijgen als men weet dat er weer een Limburgse derby op het programma staat.

De wedstrijd is via Live stream rechtstreeks te volgen

 

Aalsmeer - Hellas

De tweede halve finale gaat vanavond om 20:00 uur in de Bloemhof in Aalsmeer tussen FIQAS Aalsmeer en AJ Sports Hellas. Aalsmeer was de afgelopen twee jaar bekerfinalist en moest twee keer het onderspit delven tegen LIONS. Dit jaar was bij aanvang van het seizoen de voorzichtige doelstelling om in ieder geval voor een prijs te gaan en dat was de Beker.

Inmiddels heeft de Noord-Hollandse ploeg de BENE-League Final4 al achter de rug waar men op de derde plaats is geëindigd. In de playoffs om de landstitel staat men momenteel op de tweede plaats. Men strijdt dus nog op alle fronten mee.

In de halve finale van de beker is men vanavond tegen Hellas, dat een niveau lager speelt, de favoriet voor de overwinning. Het kritieke punt in een dergelijke ontmoeting is dat men wel eens te gemakkelijk gaat denken en dan gaat het toch met enige regelmaat fout. Dat is vaak ook de charme van een bekertoernooi waar alles afhangt van die ene wedstrijd. Hellas heeft niks te verliezen en kan dan ook vrijuit spelen en zal er dan ook alles aan willen doen om de finale te bereiken. Of dat genoeg is om Aalsmeer te verslaan dat kunt u zelf volgen. 

De wedstrijd wordt via Live stream rechtstreeks uitgezonden

Deel dit bericht