HandbalshopHandbalDirect Kerst
Vandaag twee kwart finalewedstrijden dames bekertoernooi

Vandaag twee kwart finalewedstrijden dames bekertoernooi

13 maart 2018, 15:21 uur

Deze week staat bij de dames de kwartfinale van het bekertoernooi op het programma. Vier wedstrijden worden er deze week gespeeld. Vandaag dinsdag 13 maart staan er twee wedstrijden op het programma, de andere twee worden aanstaande donderdag gespeeld.

De koploper uit de eerste divisie ACMAA DSVD speelt vanavond thuis tegen Virto Quintus, de nummer drie uit de Eredivisie. Opnieuw een mooie gelegenheid voor de ploeg uit Deurningen om na de wist op VZV in de achtste finale om te kijken in hoeverre met mee kan met het eredivisie niveau.

Gezien het mogelijk naderende kampioenschap een mooi moment om te kijken hoe men er voor staat. Quintus is de laatste tien jaar een echte cupfighter geworden. Sinds 2006 heeft men zes keer de finale gespeeld waarvan drie keer gewonnen. Met de winst in de eerste bekerfinale ooit in 1979 komt daarmee het aantal gewonnen bekers op vier. De Heulse ploeg zal vanavond dan ook als favoriet van start gaan als om 19:30 uur de wedstrijd wordt aangefloten. Minpuntje voor de ploeg uit het Westland is dat men zonder hars speelt.

In Venlo spelen de handbalsters  van Handbal Venlo tegen Borhave de nummers vijf en zes van de eredivisie. Venlo plaatste zich ten koste van E&O voor de kwartfinale en Borhave versloeg SEW, de ploeg die samen met Swift Roermond recordhouder is met zes gewonnen bekerfinales.  

Beide ploegen kwamen elkaar al twee keer tegen dit seizoen. in Borne op de eerste competitiedag eindigde de wedstrijd in 21-21. In Venlo kreeg Handbal Venlo met 22-36 een flink pakslaag.  Zover zal men het vandaag niet willen laten komen maar Venlo is daarmee wel gewaarschuwd. Beide ploegen struikelde vorig seizoen tegen VOC. Handbal Venlo in de kwartfinale en Borhave in de halve finale.  De wedstrijd in Venlo begint ook om 19:30 uur.  

Laatste update: 13 maart 2018, 15:34 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct